Δήμος Άνδρου: Τα 2 ύποπτα κρούσματα από το πλήρωμα του Ε/Γ-Ο/Γ «ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π» βρεθήκαν αρνητικά.

29 Μαρτίου 2020 22:00

Πραγματοποιήθηκε και σήμερα η καθημερινή, πλέον, συνεδρίαση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Κρίσης του Δήμου Άνδρου.

Η Επιτροπή διαβεβαιώνει όλους τους κατοίκους ότι εξακολουθεί να μην υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί.

Επιπλέον, η Επιτροπή επιθυμεί όπως ενημερώσει για τα ακόλουθα:

Τα 2 ύποπτα κρούσματα από το πλήρωμα του Ε/Γ-Ο/Γ «ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π» βρεθήκαν αρνητικά. Δεν εφησυχάζουμε συνεχίζουμε σταθερά τις οδηγίες του Υ.Υ. και του ΕΟΔΥ . Χαιρετίζουμε την υπεύθυνη στάση της εταιρείας Fast Ferries για την διαχείριση του περιστατικού.
Απευθύνουμε έκκληση προς τις δύο Ναυτιλιακές εταιρείες GOLDEN STAR FERRIES και FAST FERRIES να πραγματοποιούν τουλάχιστον από 3 δρομολόγια εναλλάξ την εβδομάδα ώστε το νησί να μην παραμείνει αποκλεισμένο . Με δεδομένο ότι αυτή η κατάσταση με την απουσία μεταφορικού έργου, θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα Μαΐου, καλούμε την πολιτεία και τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας να λάβει ουσιαστικά μέτρα, για στηρίξει τις εταιρίες για καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση. Στην δύσκολη στιγμή χρειάζεται και η βοήθεια των εφοπλιστών αλλά και της Πολιτείας.
Ο σύνδεσμος οδηγών ταξί Άνδρου αναλαμβάνει να διεκπεραιώνει τηλεφωνικές παραγγελίες για τρόφιμα και φάρμακα για όποιον επιθυμεί με χρέωση μόνο της κούρσας. Οι παραγγελίες γίνονται στα κάτωθι τηλέφωνα
Χώρα:2282041081

Μπατσί: 2282041081

Γαύριο: 2282071561

Κόρθι: 2282061171

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έθεσε σε λειτουργία υπηρεσία Τηλεϊατρικής, η οποία προσφέρεται εντελώς δωρεάν για τους κατοίκους μέσα από την εφαρμογή drbutton.gr/notio-aigaio. Η υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους των νησιών μας να δουν και να μιλήσουν σε γιατρό μέσα από την ασφάλεια του σπιτιού τους. Με απλές κινήσεις, έρχεται στην οθόνη του κινητού μας, του υπολογιστή μας ή του τάμπλετ μας, ο γιατρός της ειδικότητας που χρειαζόμαστε.

Μένουμε Σπίτι.
Αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας σα να είμαστε εμείς οι ασθενείς και δε θέλουμε να μεταδώσουμε τον ιό.
Δεν κάνουμε επισκέψεις σε φίλους, συγγενείς, γείτονες.
Κάνουμε τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις (super market, take away, φαρμακείο).
Οι ευπαθείς ομάδες να μη μετακινούνται και για τα είδη πρώτης ανάγκης και φαρμάκων να καλούν στα τηλέφωνα του Δήμου 22823 60216, 22820 22021 ώρες 09:00 – 21:00.
Για τυχόν περιστατικά υγείας δεν προσερχόμαστε στο Κ.Υ. αλλά συμβουλευόμαστε τον προσωπικό μας ιατρό.
Σε περίπτωση επιδείνωσης συμπτωμάτων ή αν ανήκετε σε ευπαθείς ομάδες καλείτε στο Κ.Υ. στο τηλ.: 2282360000
Να θυμόμαστε πάντα ότι το νησί έχει περιορισμένες υποδομές υγείας και δεν μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά σε πολλά έκτακτα περιστατικά ταυτόχρονα.

Ο Προεδρος

Διαπούλης Αριστοτέλης

Τα μέλη

Λοτσάρης Δημήτρης

Λάσκαρης Δημήτρης

Σουσούδης Θεοδόσης

Καπάκης Ιωάννη

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos