Συμπεράσματα έρευνας: O τουρισμός ενδεχομένως θα ανακάμψει γρηγορότερα απ΄ότι αναμένουμε...

04 Απριλίου 2020 20:49

Ο τουρισμός, ο οποίος πλήττεται αυτή τη στιγμή από την παγκόσμια πανδημία του covid - 19, ενδέχεται να σημειώσει ανάκαμψη ταχύτερα από το αναμενόμενο, σύμφωνα με τον CEO της MMGY Travel Insights, Clayton Reid.


Σε μεγάλης κλίμακας έρευνα που διεξήχθη από την εταιρεία, αυτή τη στιγμή που βρισκόμαστε εν μέσω της μεγάλης έξαρσης της πανδημίας, επικρατεί ο φόβος των εν δυνάμει τουριστών παγκοσμίως, ωστόσο, είναι θέμα χρόνου διαμέσου της κατανόησης, οι άνθρωποι να οδηγηθούν στο έσχατο κομμάτι αντιμετώπισης της κρίσης υιοθετώντας μια πιο λογική συμπεριφορά.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, μόνο το 31% των τουριστών προτίθεται να προβεί σε ακύρωση των κρατήσεών του. Επίσης, όσο περνά ο χρόνος, η χρονική μετάθεση των κρατήσεων θα κερδίζει έδαφος με τους περισσότερους τουρίστες να αλλάζουν τις ημερομηνίες ταξιδιού τους. Τώρα, υπάρχει και ένα ποσοστό 16% των τουριστών, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν θα επηρεαστούν από την κρίση και θα παραμείνουν σταθεροί στα προγραμματισμένα ταξίδια τους.

Επίσης, πάντα θα υπάρχουν και οι ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής, εκείνοι δηλαδή που θα κάνουν αργά τις κρατήσεις τους και οι οποίοι πιο δύσκολα θα αναζητήσουν μειωμένες τιμές.

Οι καταναλωτικές τάσεις στο πεδίο του τουρισμού μέχρι το τέλος του 2020, επικεντρώνονται φυσικά στην βελτίωση και διατήρηση της προσωπικής υγιεινής. Ωστόσο, οι επισκέψεις σε νέους προορισμούς, η επικοινωνία και η κοινωνικοποίηση αλλά και η κρουαζιέρα παραμένουν μέσα στις μελλοντικές τάσεις.
Ως προς το καταναλωτικό προφίλ των τουριστών, η έρευνα κατέγραψε την επιστροφή στους ταξιδιωτικούς πράκτορες και στις online trevel agencies.
Ειδικά οι τελευταίες, θα προτιμηθούν περισσότερο από τους ταξιδιώτες χάρη στις οικονομικότερες τιμές τους αλλά και τη διαφάνειά τους.

Εν τω μεταξύ, μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη στο πεδίο του τουρισμού, μας έρχεται από τη Γερμανία. Εκεί, το κράτος αποφάσισε να αντικαταστήσει με voucher τις χρηματικές αποζημιώσεις προκειμένουν να διασφαλιστεί η ρευστότητα των ταξιδιωτικών πρακτορείων και των tour operators.
Έτσι λοιπόν, οι tour operators και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία θα μπορούν εφεξής να παρέχουν πιστωτικά προς τους πελάτες τους και όχι χρηματικές αποζημιώσεις, όπως όριζε ο μέχρι πρότινος ισχύον νόμος, για κρατήσεις που έγιναν έως τις 8 Μαρτίου 2020. Τα χρήματα της αξίας της κράτησης θα επιστραφούν από το 2022 και μόνο στην περίπτωση που δεν θα έχει χρησιμοποιηθεί το πιστωτικό.

Για να εφαρμοστεί ωστόσο αυτό απαιτείται αναστολή της ευρωπαϊκής οδηγίας που όριζε καταβολή αποζημιώσεων για πακέτα διακοπών. Για το σκοπό αυτό, το Γερμανικό κράτος προέβη σε ενέργειες με τις οποίες καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δράσει άμεσα ώστε να διασφαλίσει μια συντονισμένη ευρωπαϊκή ρύθμιση.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos