Ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις περικοπές των εφημεριών

05 Απριλίου 2012 01:46

ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 59. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΚΑΒΑΛΛΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ : ΜΑΝΘΟΣ ΜΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ : ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΖΙΝΗΣ

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙO

σε νόμιμη απαρτία συγκροτημένο με την υπ΄αριθμόν πρωτ. 4217/19-03-2012 πρόσκληση του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, με παρουσία των δημοτικών συμβούλων κ.κ.: Π. ΜΩΤΟΣ, Γ. ΚΕΡΑΝΗΣ, Φ. ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ, Κ. ΓΑΒΙΩΤΗΣ, Δ.

ΡΟΥΣΣΟΣ, Σ. ΒΑΚΟΝΔΙΟΣ, Σ. ΜΗΛΙΩΤΗΣ, Γ. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ, Γ. ΠΙΤΑΟΥΛΗΣ, Μ.ΜΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ, Α. ΒΕΚΡΗΣ, Δ. ΣΑΓΚΙΝΕΤΟΣ, Μ. ΖΟΥΛΟΥΦΟΣ, Α. ΓΙΑΛΟΓΛΟΥ, Γ.ΠΑΠΙΤΣΗΣ, Α. ΚΡΗΤΙΚΟΣ, Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ, Μ. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ, Β. ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ, Α.ΠΡΙΝΤΕΖΗ, Κ. ΑΠΕΡΓΗΣ, Γ. ΔΕΝΑΞΑΣ, Α. ΤΖΙΝΗΣ

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ν. ΑΛΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, Σ. ΔΟΥΡΑΤΣΟΥ, Ι.ΡΟΥΣΣΟΥΝΕΛΟΣ, Γ. ΛΟΥΒΑΡΗΣ, απουσίαζαν αν και νόμιμα εκλήθησαν. Στην συνεδρίαση ήταν παρών και ο Δήμαρχος κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΚΑΒΑΛΛΑΣ ΘΕΜΑ 2ο Ε.Η.Δ.: «Ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις περικοπές των εφημεριών

στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου» Ε.Η.Δ. 2ο: Ως κατεπείγον ψήφησαν και οι 23 Δημοτικοί Σύμβουλοι συναινούντος και του κ. Δημάρχου, προκειμένου να συμπαρασταθούμε στο πρόβλημα που προέκυψε στη λειτουργία του Νοσοκομείου Σύρου.

Αφού έλαβε υπόψη:

1.- Την προφορική εισήγηση του Προέδρου που θέτει υπόψη του Σώματος το από 23-03-2012 έγγραφο του Προέδρου της Ε.Ι.Ν.ΝΟ.Σ. κ. Α. Λημναίου:

«Θέμα: Πρόβλημα ασφαλούς λειτουργίας εφημεριών στο Γ. Ν. Σύρου, στα Κ.Υ. και στα Π.Ι των Κυκλάδων

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Σας γνωστοποιούμε ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου, ο Δ/ντης Iατρικής Υπηρεσίας και το Επιστημονικό Συμβούλιο έχουν ήδη αποστείλει από καιρό στο Υπουργείο Υγείας ένα πρόγραμμα εφημεριών για το Γ. Ν. Σύρου και για τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά. Ιατρεία των Kυκλάδων, αποδεχόμενοι ήδη τις περικοπές των εφημεριών. Το ήδη αποσταλλέν πρόγραμμα είναι στα όρια της νομιμότητος και της ασφαλούς λειτουργίας αυτών. Με τις νέες περικοπές όμως στην πληρωμή και στον καταμερισμό των εφημεριών των ιατρών, καθίσταται επισφαλής η λειτουρογία της εφημερίας του Νοσοκομείου μας, δημιουργώντας σοβαρούς κινδύνoυς για την υγεία των ασθενών. Ως γνωστόν το Γ. Ν. Σύρου «Βαρδάκειο & Πρώιo» εξυπηρετεί όχι μόνο τον πληθυσμό της Σύρου, αλλά όλων των Κυκλάδων. Κατά τους ερχόμενους μήνες μάλιστα, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης, ο αριθμός των αντιμετωπιζoμένων περιστατικών θα πολλαπλασιαστεί και η ανεπάρκεια προσωπικού θα μεγιστοποιήσει δραματικά το ήδη υπάρχον πρόβλημα στην ευαίσθητη νησιωτική περιοχή μας. Επιπλέον, κατ' αυτόν τον τρόπο πλήττεται άμεσα μια από τις ελάχιστες παραγωγικές πηγές τις πατρίδoς μας: ο τουρισμός, καθώς οι παρεχόμενες ελλιπείς -υπηρεσίες υγείας προς τους τουρίστες, κάθε άλλο παρά πόλο έλξης θα αποτελέσουν.

Σας καλούμε λοιπόν να γίνετε αρωγοί στον αγώνα μας, γνωστοποιώντας στα Μ.Μ.Ε. το πρόβλημα σε όλη την έκτασή του ώστε να ενώσουμε και να διατρανώσουμε τις φωνές διαμαρτυρίας μας, ΟΛΩΝ των φορέων της νήσου μας προς κάθε υπεύθυνο και με όλους τους νόμιμους τρόπους.»

2.- Την γενομένη διαλογική συζήτηση όπως αυτή αναγράφεται λεπτομερώς στο ταυτάριθμο πρακτικό συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την οποία μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ε.Ι.Ν.ΝΟ.Σ., Ιατρός κ. Α. Λημναίος και ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Δ. Τσιργής, ενημέρωσαν το Σώμα επί του θέματος και απήντησαν επί ερωτήσεων των Δημοτικών Συμβούλων.

3.- Την πρόταση του Προέδρου όπως το Σώμα εγκρίνει τον ορισμό της Επιτροπής Υγείας Δήμου Σύρου-Ερμούπολης για την σύνταξη του ψηφίσματος διαμαρτυρίας για τις περικοπές των εφημεριών στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.

4.- Τις διατάξεις του Ν. 3463/2006 και του Ν. 3852/2010.

5.- Την σύμφωνη γνώμη των Δημοτικών Συμβούλων.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Εγκρίνει την έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα των ιατρών και εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου που στοχεύουν στην αποφυγή περαιτέρω υποβάθμισής του θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και ασφάλεια όχι μόνο των κατοίκων της νήσου Σύρου αλλά και όλων των κατοίκων των Κυκλάδων.

Γνωρίζουμε ότι οι γιατροί έχουν ήδη αποστείλει από καιρό στο Υπουργείο Υγείας ένα πρόγραμμα εφημεριών του Νοσοκομείου Σύρου αλλά και των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων του Νομού αποδεχόμενοι τις περικοπές των εφημεριών.

Το πρόγραμμα αυτό είναι στα όρια της νομιμότητας και της ασφαλούς λειτουργίας αυτών. Με τις νέες περικοπές όμως στην πληρωμή και στον καταμερισμό των εφημεριών των γιατρών, καθίσταται επισφαλής η λειτουργία της εφημερίας του Νοσοκομείου μας, δημιουργώντας σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των ασθενών.

Είναι γνωστό ότι το Γ.Ν.Σύρου ¨Βαρδάκειο και Πρώιο» εξυπηρετεί όχι μόνο τον πληθυσμό της Σύρου, άλλα όλων των Κυκλάδων. Κατά τους επόμενους μήνες μάλιστα, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης, ο αριθμός των αντιμετωπιζόμενων περιστατικών θα πολλαπλασιαστεί και η ανεπάρκεια προσωπικού θα μεγιστοποιήσει δραματικά το ήδη υπάρχον πρόβλημα στην ευαίσθητη νησιωτική περιοχή μας.

Έχουμε γίνει μάρτυρες των τελευταίο καιρό των συσσωρευμένων προβλημάτων στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών, ζούμε την απίστευτη ταλαιπωρία των καθυστερήσεων των πλοίων λόγω της μειωμένης ταχύτητας, τα αυξημένα ναύλα, και τώρα τίθεται σε κίνδυνο και η ανθρώπινη ζωή.

Τα όρια τα δικά μας αλλά και των κατοίκων των Κυκλάδων έχουν εξαντληθεί και δεν χωρούν άλλες υποσχέσεις με δήθεν ενδιαφέρον για την νησιωτικότητα και την στήριξη των νησιωτών. Με τον τρόπο που λειτούργησαν και εξακολουθούν να λειτουργούν για τα νησιά μας οι εκάστοτε κυβερνήσεις, πλήττουν άμεσα μια από τις ελάχιστες παραγωγικές πηγές της πατρίδας μας : τον τουρισμό, καθώς οι παρεχόμενες ελλιπείς υπηρεσίες υγείας προς τους τουρίστες, κάθε άλλο παρά πόλο έλξης αποτελούν.

Ζητούμε από τον Υπουργό Υγείας να εξετάσει με περισσότερη σοβαρότητα τα προβλήματα του Νοσοκομείου Σύρου, των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών ΑΔΑ: Β4ΩΕΩΗΟ-ΖΧΚ

Σελ.- 3 - της 59/2012 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης Ιατρείων των Κυκλάδων που να μην θέτει τις ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ Υγειονομικές Μονάδες στην ίδια κατηγορία με τις αντίστοιχες της ηπειρωτικής χώρας.

Επιτέλους, δείξτε την δέουσα ευαισθησία στους ΝΗΣΙΩΤΕΣ!

Οι γιατροί του Νοσοκομείου της Σύρου καθώς και το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό κυριολεκτικά «υπερβάλουν εαυτόν» τα τελευταία χρόνια για να κρατήσουν αλώβητο το επίπεδο υγείας και νοσηλείας των ασθενών. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε ότι με τις συνεχείς περικοπές στους μισθούς και τις εφημερίες τους θα διατρέξει ο παραμικρός κίνδυνος όχι απλά για την υγεία αλλά την ίδια τη ζωή των κατοίκων μας.

Σε κάθε περίπτωση, σας γνωρίζουμε ότι σύσσωμη η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης, θα βρίσκεται σε επαγρύπνιση για να υπερασπιστεί όχι μόνο την υγεία των κατοίκων των νησιών μας αλλά και να διαφυλάξει το σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή.

Β. Σύμφωνα με το άρθρο 227 του Ν. 3852/2010, οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον μπορεί να προσφύγει ενώπιον του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε ημερών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΝΘΟΣ ΜΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΖΙΝΗΣ

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Π. ΜΩΤΟΣ

Γ. ΚΕΡΑΝΗΣ

Φ. ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ

Κ. ΓΑΒΙΩΤΗΣ

Δ. ΡΟΥΣΣΟΣ

Σ. ΒΑΚΟΝΔΙΟΣ

Σ. ΜΗΛΙΩΤΗΣ

Γ. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ

Γ. ΠΙΤΑΟΥΛΗΣ

Α. ΒΕΚΡΗΣ

Δ. ΣΑΓΚΙΝΕΤΟΣ

Μ. ΖΟΥΛΟΥΦΟΣ

Α. ΓΙΑΛΟΓΛΟΥ

Γ. ΠΑΠΙΤΣΗΣ

Α. ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

Μ. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ 26/03/2012

Β. ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ

Α. ΠΡΙΝΤΕΖΗ

Κ. ΑΠΕΡΓΗΣ ΜΑΝΘΟΣ ΜΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

Γ. ΔΕΝΑΞΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos