Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών στη Ρόδο

30 Απριλίου 2012 19:29

Σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «TRAP IN CODES OF HEROIN»

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της επιχείρησης, δεκατρία (13) άτομα, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει συνολικά τριάντα τρία (33) άτομα, από τα οποία επτά (7) βρίσκονται έγκλειστα σε φυλακές της χώρας. Κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κάνναβης και ναρκωτικών χαπιών, -4-

ζυγαριές ακριβείας, -5- οχήματα, μεγάλο χρηματικό ποσό, στιλέτα, σιδερογροθιές κ.ά.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών (κυρίως ηρωίνης) στη Ρόδο, σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «TRAP IN CODES OF HEROIN», που οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.

Συνελήφθησαν προχθές (Σάββατο, 28.04.2012) στο νησί της Ρόδου, στο πλαίσιο της επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί από Υπηρεσίες της Αʼ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, δεκατρία (13) άτομα από τα οποία εννέα (9) ημεδαποί (οκτώ άνδρες και μία γυναίκα)

και τέσσερις (4) αλλοδαποί (τρεις υπήκοοι Αλβανίας και μια υπήκοος Βουλγαρίας).

Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται επιπλέον είκοσι (20) άτομα, από τα οποία επτά άτομα βρίσκονται έγκλειστοι σε Ελληνικές φυλακές, δέκα αναζητούνται και τρεις δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει τα κακουργηματικής και πλημμεληματικής φύσεως αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και της παράνομης οπλοκατοχής.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, στο πλαίσιο μεθοδικής έρευνας, που διήρκησε τους τελευταίους δύο και πλέον μήνες, συγκέντρωσαν και ανέλυσαν στοιχεία και πληροφορίες, εξακρίβωσαν την ιεραρχική δομή και τη μεθοδολογία δράσης της εγκληματικής

οργάνωσης, την ταυτότητα των μελών, τις μεταξύ τους διασυνδέσεις και τις επιμέρους συνεργασίες με αλλά άτομα, τα οποία δρούσαν περιφερειακά ή συνεργάζονταν μεμονωμένα μαζί τους.

Συγκεκριμένα, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι από το Οκτώβριο του 2010, ένας εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση 32χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας που είναι έγκλειστος σε φυλακή, ως αρχηγικό μέλος συγκρότησε εγκληματική ομάδα, η οποία μετεξελίχθηκε και

δρούσε σε οκτώ τομείς – υποομάδες, με υπαρχηγούς δυο εκ των συλληφθέντων ημεδαπών (ηλικίας 21 και 49 ετών).

Στις υποομάδες αυτές είχαν ενταχθεί σταδιακά όλοι οι υπόλοιποι συλληφθέντες, οι οποίοι σε συνεργασία και με τα λοιπά μέλη (εγκλείστους και μη) και κατʼ εντολή των αρχηγικών μελών, πραγματοποιούσαν τις αγοραπωλησίες της ηρωίνης σε τοξικομανείς του νησιού και εισέπρατταν τα χρήματα από το εμπόριο των ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, σε σπίτια όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

• Ηρωίνη συνολικού βάρους 270,7 γραμμαρίων

• Κάνναβη βάρους 22,6 γραμμαρίων

• Είκοσι επτά (27) ναρκωτικά χάπια

• Τρία (3) διαδερμικά έμπλαστρα περιέχοντα την δραστική ουσία φαιντανύλη

• Τέσσερις (4) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

• Το χρηματικό ποσό των 10.170 ευρώ

• Τέσσερα (4) Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα

• Μια (1) δίκυκλη μοτοσυκλέτα

• Είκοσι τέσσερα (24) κινητά τηλέφωνα και επιπλέον επτά (7) κάρτες sim

• Επτά (7) στιλέτα

• Δυο (2) σιδερογροθιές.

Επιπλέον, από την μέχρι τώρα εξέταση και ανάλυση των στοιχείων, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης από τις αρχές του 2011, έχουν διακινήσει πάνω από 159.000 ευρώ, τα οποία σχετίζονται με το εμπόριο ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διεξάγει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται.

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos