Τουρισμός: "Φρένο" του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο "υγειονομικό διαβατήριο"...

27 Απριλίου 2020 21:04

"Φρένο" στα σενάρια που διακινούνται τον τελευταίο καιρό περί της καθιέρωσης ενός "υγειονομικού διαβατηρίου" ή "πιστοποιητικού ανοσίας" με βάση το οποίο οι τουρίστες θα μπορούσαν να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες, βάζει πρόσφατο δημοσίευμα σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό.


Στο δημοσίευμα φιλοξενείται η επίσημη άποψη και η επιχειρηματολογία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που τάσσεται αντίθετα προς τη χορήγηση ενός τέτοιου εγγράφου στους ταξιδιώτες που διαπιστωμένα διαθέτουν αντισώματα καθώς έχουν αναρρώσει από κορωνοϊό.
Σύμφωνα όμως με τον Π.Ο.Υ., μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι άτομα που έχουν αναρρώσει από τον Covid - 19 έχουν ανοσία σε μια δεύτερη λοίμωξη, ακόμα και αν στον οργανισμό τους έχουν βρεθεί αντισώματα.

Επομένως, ένα τέτοιο έγγραφο θα πιστοποιούσε κάτι λανθασμένο, ότι δηλαδή η ύπαρξη αντισωμάτων απαλλάσσει από το ενδεχόμενο επαναμόλυνσης και καραντίνας.

Συνεπώς, καθώς δεν υπάρχουν μέχρι τώρα επαρκή στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ανοσίας που προκαλείται από αντισώματα, δεν διασφαλίζεται σε καμία περίπτωση η ακρίβεια ενός "πιστοποιητικού ανοσίας" ή "υγειονομικού διαβατηρίου".

Έτσι λοιπόν, αν άτομα λάμβαναν ένα τέτοιο πιστοποιητικό, θα ήταν πιθανό μπροστά στο ενδεχόμενο μιας δεύτερης λοίμωξης να αγνοήσουν τις συμβουλές για την προστασία της δημόσιας υγείας. Με τον τρόπο αυτό, η χρήση τέτοιου είδους πιστοποιητικών θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos