Οδηγίες προς οδοντιατρικούς ασθενείς για το στάδιο της αποδρομής της επιδημίας Covid19

30 Απριλίου 2020 20:04

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Δωδεκανήσου ενημερώνει τους ασθενείς ότι από τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, και σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, η λειτουργία των οδοντιατρείων επανέρχεται σταδιακά στον προγραμματισμό των οδοντιατρικών θεραπειών.


Τα ραντεβού προγραμματίζονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ώστε να προκύπτει η μικρότερη δυνατή επαφή μεταξύ ασθενών. Αυτός ο προγραμματισμός ενδέχεται να οδηγήσει σε μεγαλύτερο χρόνο αναμονής για διαθέσιμο ραντεβού, κρίνεται όμως επιβεβλημένος για την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Παρακαλούμε για την κατανόηση των ασθενών.
Οι ασθενείς οφείλουν να προσέρχονται στα ιατρεία
• Μόνο μετά από τηλεφωνική επικοινωνία όπου θα καθορίζεται το ραντεβού και θα λαμβάνεται ιατρικό ιστορικό οπωσδήποτε.
• Χωρίς συνοδό, εκτός κι αν πρόκειται για ασθενή με αδυναμία μετακίνησης ή παιδί, όπου επιτρέπεται ένας συνοδός. Οι υπόλοιποι συνοδοί θα πρέπει να περιμένουν εκτός του ιατρείου.
• Φορώντας μάσκα (χειρουργική ή πάνινη). Η χρήση μάσκας είναι επιβεβλημένη σε όλους τους κλειστούς χώρους.
• Χωρίς γάντια. Η χρήση γαντιών σε μη χειρουργικό περιβάλλον προσδίδει ψευδαίσθηση προστασίας και μπορεί να οδηγήσει σε επιμολύνσεις. Στην είσοδο των ιατρείων θα παρέχεται αντισηπτικό υγρό για τα χέρια.
• Τηρώντας την ασφαλή απόσταση των 2 μέτρων μεταξύ τους στον χώρο αναμονής.
• Σε περίπτωση που υπάρχουν ακτινογραφίες που ενδέχεται να βοηθήσουν στην θεραπεία, συστήνεται να αποστέλλονται ηλεκτρονικά πριν το ραντεβού.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Δωδεκανήσου καλεί τους οδοντιατρικούς ασθενείς να προγραμματίσουν και να μην αμελήσουν τη θεραπεία πιθανών οδοντικών προβλημάτων.Η στοματική υγεία βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την συστηματική υγεία.

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos