Ένωση Τουριστικών Γραφείων Ρόδου

23 Ιουλίου 2012 10:45

Την ύστατη ώρα δόθηκε λύση στο πρόβλημα που είχε ανακύψει με το ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων στη Ρόδο. Αύριο, οι αρχαιολογικοί χώροι και

τα μνημεία στη Μεσαιωνική πόλη θα είναι ανοιχτά και προσβάσιμα στους επισκέπτες μας ακόμα και μετά το τέλος του ωραρίου. Αποφεύγονται έτσι εικόνες ντροπής που δυσφημούν τη χώρα μας και επιφέρουν καίριο πλήγμα στον τουρισμό μας. Για να υπάρξει αυτή η θετική εξέλιξη συνέβαλαν πολλοί.

Η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Ρόδου ανέδειξε το πρόβλημα και ευαισθητοποίησε την Πολιτεία. Καθοριστική ήταν η προσπάθεια του Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνου Κόνσολα που συντόνισε όλες τις ενέργειες με τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Πολιτισμού και από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον και αντιλήφθηκε το μέγεθος του προβλήματος. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε, ιδιαίτερα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού κ. Τζαβάρα Κώστα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα Χρήστο, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αρχαιοφυλάκων κ. Μαυρικόπουλο Γιάννη, τον Πρόεδρο Εργαζομένων Αρχαιοφυλάκων στη Ρόδο κ. Μπάκα Νικήτα, καθώς και όλους τους εργαζόμενους στους αρχαιολογικούς χώρους που την αυριανή ημέρα θα εργαστούν αφιλοκερδώς πέραν του ωραρίου τους, αντιλαμβανόμενοι και αυτοί την ανάγκη να εξυπηρετηθούν οι τουρίστες και οι επισκέπτες μας.

Για αύριο Δευτέρα, προκειμένου να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια, θα υπάρξει εισιτήριο εισόδου στους αρχαιολογικούς χώρους, μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου, αλλά το ποσό της υπερωριακής αμοιβής των αρχαιοφυλάκων θα διατεθεί στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, μετά από πρόταση του Αν. Υπουργού Πολιτισμού κ. Τζαβάρα και με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων. Αποσπάσαμε τη δέσμευση του κ. Υπουργού ότι εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει μόνιμη λύση ώστε να παραμένουν ανοιχτοί οι αρχαιολογικοί χώροι χωρίς να υπάρχει πρόβλημα με την υπερωριακή απασχόληση και αμοιβή των εργαζομένων.

Κώστας Γεωργιάδης                      Κάσσεντ ΧΑΡΜΠ

Πρόεδρος                                      Γεν. Γραμματέας

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos