Πλακιωτάκης : Θα αναθεωρηθεί ο αριθμός των επιβατών στα πλοία

17 Μαϊος 2020 17:01

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναθεωρηθεί προς τα πάνω ο αριθμός των επιβατών στα πλοία, ενόψει του καλοκαιριού, άφησε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, επισήμανε ότι το πρωτόκολλο για επιβίβαση του 50% των επιβατών στα πλοία αφορά την επανεκκίνηση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων και των μετακινήσεων από την ηπειρωτική προς τη νησιωτική χώρα.

«Ξεκινάμε με πρωτόκολλο για 50% των επιβατών στα πλοία. Αυτό δε σημαίνει ότι θα πάμε το ίδιο αριθμό επιβατών καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Εάν κριθεί ότι πρέπει να πάμε σε χαλάρωση των μέτρων, θα πάμε. Ξεκινάμε με 50%, δεν θα μείνει έτσι όλο το καλοκαίρι» τόνισε.

 Αναφορικά με την αυριανή επαναλειτουργία των δρομολογίων προς την Κρήτη, υπογράμμισε ότι «στην Κρήτη, όπως και σε όλα τα νησιά, τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ καλά. Η Κρήτη διαθέτει επαρκέστατο υγειονομικό δίκτυο. Είναι το μοναδικό νησί με Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για Covid-19. Πληροί τις προδιαγραφές για ασφαλή μετακίνηση επιβατών και σεβασμό στην δημόσια υγεία των νησιωτών μας».

Προανήγγειλε μάλιστα, ότι σύντομα, θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις προς όλα τα νησιά της χώρας.

Ερωτώμενος για το αν υπάρχει το ενδεχόμενο αύξησης των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, εξέφρασε την ελπίδα ότι «οι ακτοπλοϊκές θα συμπεριφερθούν με κοινωνική ευθύνη. Θα παρακολουθούμε και εμείς τη διαδικασία. Στηρίξαμε την ακτοπλοϊα με 15 εκατομμύρια ευρώ το προηγούμενο διάστημα. Πληρώσαμε πλοία για να πάνε προς Κρήτη, Ρόδο, Χίο, Μυτιλήνη. Διασφαλίσαμε την ομαλή σύνδεση της Ηπειρωτικής Ελλάδας με τη νησιωτική. Δεν έμεινε νησί χωρίς πλοίο».

Σχετικά με το ότι τα αεροπλάνα θα έχουν γεμάτες θέσεις και τα πλοία όχι, ο κ. Πλακιωτάκης υποστήριξε ότι τα πρωτόκολλα δημιουργήθηκαν βάσει των συμβουλών και τις οδηγίες των ειδικών.

Τέλος, χαρακτήρισε τον τουρισμό ως «μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της πατρίδας μας» και ως εκ τούτου «ότι χτίσαμε το προηγούμενο διάστημα, πρέπει να το διατηρήσουμε. Σιγά σιγά θα αρχίσει να λειτουργεί η πραγματική οικονομία και στον χώρο του τουρισμού».

in.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos