Ξεκινά τη Δευτέρα η ελεύθερη ακτοπλοϊκή μετακίνηση. Γεμάτα τα πλοία και με νέα υγειονομικά πρωτόκολλα…

24 Μαϊος 2020 17:33

Λήξη συναγερμού όσον αφορά τουλάχιστον στην ελεύθερη μετακίνηση προς τα νησιά από την Δευτέρα 25 Μαίου. Με νέα υγειονομικά πρωτόκολλα και κανόνες θα αποπλεύσουν ωστόσο τα πλοία που θα μεταφέρουν επιβάτες στα νησιά.

Σύμφωνα με αυτά, προβλέπεται να φιλοξενούν επιβάτες στο 50% της χωρητικότητάς τους και στο 55% αυτής αν διαθέτουν καμπίνες.

Αυστηρή θα είναι φυσικά και η τήρηση των μέτρων κοινωνικής απόστασης στους χώρους των πλοίων, η υποχρεωτική χρήση μάσκας από προσωπικό και επιβάτες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, οι κενές θέσεις στα αεροπορικά καθίσματα, αλλά και η συμπλήρωση υγειονομικού εντύπου για την καλύτερη ιχνηλάτηση επαφών σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος κορωνοϊού. Προβλέπεται επίσης θερμομέτρηση πριν την επιβίβαση αλλά και ειδικός χώρος φιλοξενίας ύποπτου κρούσματος στο πλοίο σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων.

Έτσι λοιπόν, δύο πλοία αναμένεται να πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα 25 Μαίου δρομολόγια προς Κυκλάδες από Πειραιά, ένα από Ραφήνα και δύο από Λαύριο. Σημειώνεται ότι από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες μας, τα πλοία θα αναχωρήσουν με πληρότητα, όση επιτρέπεται φυσικά από τους νέους υγειονομικούς κανόνες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

 

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos