Πλωτές Ομάδες ΕΟΔΥ: Πραγματοποίησαν 200 τεστ για τον κορωνοϊό στους νησιώτες (photo+vid)

27 Μαϊος 2020 14:52

Στο πλευρό των κατοίκων των νησιών των Κυκλάδων, Μήλο, Κίμωλο, Φολέγανδρο και Σίκινο, βρέθηκαν οι Πλωτές Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ και η «Σύμπλευση ΑΜΚΕ», και πραγματοποίησαν τα πρώτα τεστ για τον κορωνοϊό στους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών του Αιγαίου.

Η αποστολή, με τέσσερα φουσκωτά ταχύπλοα και με τη συνοδεία του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, του αντιπροέδρου του ΕΟΔΥ και επιδημιολόγου Τάκη Παναγιωτακόπουλου και του διευθυντή της ομάδας Απόκρισης και Ετοιμότητας του ΕΟΔΥ, Σπύρου Σαπουνά προχώρησε στην πραγματοποίηση τεστ για τη νόσο COVID-19, στους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της πατρίδας μας.  Η αποστολή διήρκεσε δύο μέρες και συγκεκριμένα Δευτέρα 25 & Τρίτη 26 Μαΐου.
 
Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν από κοινού με τους ιατρούς και τους εθελοντές της Σύμπλευσης και πάντα με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που μετέβησαν στα νησιά εξετάστηκαν προηγουμένως για τη νόσο COVID-19.
 
 
Συγκινητική ήταν η προσέλευση των νησιωτών στα Κέντρα Υγείας, καθώς αισθάνθηκαν, όπως είπαν, ότι η πολιτεία βρίσκεται κοντά τους σ’ αυτή τη κρίσιμη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό. Όπως δήλωσαν στους γιατρούς και νοσηλευτές που πραγματοποίησαν τα τεστ, αλλά και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, κ. Αρκουμανέα που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους, έχουν μεγάλη αγωνία για το εάν ο κορωνοϊός έχει φτάσει και στο νησί τους.
 
 
Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ μετέφεραν τα βιολογικά δείγματα που συλλέχθηκαν και συσκευάστηκαν κατάλληλα, στα συνεργαζόμενα εργαστήρια της Αττικής. Τα αποτελέσματα των 200 τεστ αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας και θα δώσουν στους επιδημιολόγους μια πολύ σημαντική εικόνα για πιθανή διασπορά του κορωνοϊού στα νησιά.
Οι εξετάσεις αυτές κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικές από τους επιστήμονες, καθώς οι υγειονομικές αρχές θέλουν να έχουν πολύ καλή καταγραφή, ενόψει του ανοίγματος της χώρας σε επισκέπτες και τουρίστες.

Η επόμενη δράση με δειγματοληψίες σε ευπαθείς ομάδες, που θα γίνει με τη συνεργασία των Δήμων στους κατοίκους άλλων μικρών νησιών θα πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Δείτε φωτογραφίες και video από τις εξετάσεις των κατοίκων στα νησιά:

h

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos