300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Λοιμωξιολόγοι: Τα τοπικά lockdowns στα νησιά απειλούν τον τουρισμό

05 Ιουνίου 2020 17:04
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Λοιμωξιολόγοι: Τα τοπικά lockdowns στα νησιά απειλούν τον τουρισμό

test2

test2

Aγωνία στην επιτροπή λοιμωξιολόγων για το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων μετά την άφιξη των τουριστών


Ηάφιξη των τουριστών στη χώρα μας και ο επιδημιολογικός κίνδυνος που θα δημιουργηθεί από την έλευσή τους είναι αυτήν τη στιγμή το κύριο ζήτημα που απασχολεί την επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Όπως τονίζουν, παραμένει πρώτιστη μέριμνα για αυτούς η δημόσια υγεία, ενώ το κυρίαρχο σενάριο που συζητούν σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων είναι να υπάρξουν τοπικά lockdown, τα οποία, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, μπορεί να φτάσουν και σε επίπεδο νησιού.

Ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, μίλησε στο Open για τις τελευταίες εξελίξεις στη Νέα Καβάλα και την Ξάνθη, μετά τα νέα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν. Σύμφωνα με τον καθηγητή ήταν αναμενόμενο σε κάποιες περιοχές να υπάρχει μια έξαρση. «Για αυτόν τον λόγο λέμε συνεχώς ότι ο ιός υπάρχει και πρέπει να κρατάμε τα μέτρα και ειδικά το μέτρο της απόστασης και το βασικό είναι σε αυτές τις περιπτώσεις όπου βλέπουμε μια μεγαλύτερη ροή - δεν είναι και τόσο μεγάλη βέβαια- όπου μπορεί να υπάρχουν ασυμπτωματικοί φορείς στην κοινότητα, πρέπει να έχουμε αντανακλαστικά τέτοια ώστε να απομονώνονται γρήγορα τα κρούσματα και να δούμε με δειγματοληπτικό έλεγχο αν υπάρχει σημαντική ροή κρουσμάτων στην περιοχή», αναφέρει ο καθηγητής.

Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα αν είναι επαρκείς οι έλεγχοι που θα γίνονται στους τουρίστες που θα έρθουν στην Ελλάδα ή αν είναι πιθανό να δημιουργηθεί μια κατάσταση την οποία δεν θα μπορούμε να ελέγξουμε ο καθηγητής απαντά: «Και για εμάς υπάρχει αυτή η αγωνία. Αυτή τη στιγμή στην επιτροπή έχουμε περάσει στη φάση των συστάσεων και έχουμε φύγει από τη φάση των απαγορεύσεων. Το μεγάλο στοίχημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη στιγμή είναι ο τουρισμός, γιατί μέχρι 15 Ιουνίου υπάρχει η ασφάλεια της καραντίνας, από 15 μέχρι 30 Ιουνίου υπάρχει η ασφάλεια της καραντίνας και του ελέγχου σε χώρες υψηλής επιδημιολογικής βαρύτητας, αλλά μετά την 1η Ιουλίου πρέπει να βρούμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο ούτως ώστε και ο τουρισμός να μην αποκλειστεί, γιατί αποτελεί πολύ σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό κομμάτι, παράλληλα όμως θα πρέπει να διασφαλίσουμε τον αποκλεισμό εισόδου της νόσου στην Ελλάδα».

Αναφερόμενος στον τρόπο που αυτό είναι εφικτό ο καθηγητής σημείωσε τα ρευματολόγια και τη μέθοδο της θερμομέτρησης, μέθοδοι όμως οι οποίες προσφέρουν λίγο.«Το βασικό πέρα από την ιχνηλάτηση των τουριστών είναι η διαδικασία των τεστ κατά την είσοδό τους στη χώρα, ιδιαίτερα σε χώρες οι οποίες την περίοδο εκείνη είναι υψηλής βαρύτητας επιδημιολογικά». Όσον αφορά το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα δεύτερο κύμα μέσα στο καλοκαίρι ο κ. Γώγος υπογράμμισε ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχουμε την εικόνα της πλήρους απελευθέρωσης και του ανοίγματος στην κοινωνία. Ο καθηγητής τονίζει :«Eίμαστε προετοιμασμένοι και δεν φοβόμαστε ένα μαζικό κύμα. Τώρα μας νοιάζει το επιδημιολογικό κομμάτι. To ευκταίο θα ήταν αν μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε έλεγχο εντός τριών ημερών πριν την πτήση». «Αυτό που πρέπει να δούμε είναι η περιοχική άύξηση κρουσμάτων και να παίρνουμε τοπικά μέτρα εάν και εφόσον χρειάζεται» είπε ο κ. Γώγος, ενώ τόνισε ότι είναι αναγκαίο να γίνονται τεστ και στα νησιά.

Στο «Οpen Eλλάδα» μίλησε ο Γιάννης Τούντας, καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ και αναφέρθηκε στις μικρές εστίες που υπάρχουν στην Ελλάδα και τις μεμονωμένες περιπτώσεις, σχολιάζοντας ότι είμαστε σε καλό σημείο και η επιδημία έχει σβήσει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει εξαφανιστεί ο ιός. «Όσο υπάρχει επιδημία σε άλλες χώρες τόσο κινδυνεύει και η χώρα μας να έχει εισαγόμενα κρούσματα», είπε. Ο κ. Τουντας σημείωσε ότι εκείνο που προβληματίζει είναι πως θα ελέγχονται αποτελεσματικά οι τουρίστες ενώ τόνισε ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν σε έναν βαθμό όταν χαλαρώσουν τα μέτρα αλλά αυτή η αύξηση είναι αναμενόμενη και δεν πρέπει να μας τρομοκρατεί.

ethnos.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Σε Ηγουμενίτσα και Νάξο τα 11,...
Θανάσιμος τραυματισμός αλλοδαπ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούνιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημάτων πρόκειται να λειτουργήσουν με αυτοματοποιημένο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης (Βίντεο)

Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημ...

28 Μαϊος 2025
Πάρος: Δείτε πόσοι γιατροί θα ενισχύσουν το Κέντρο Υγείας το καλοκαίρι – Αριθμός και ειδικότητες που το στελεχώνουν σήμερα (Βίντεο)

Πάρος: Δείτε πόσοι γιατροί θα ενισχ...

27 Μαϊος 2025
Πάρος, Εορτή της Αναλήψεως: Κολυμβητικός Διάπλους και Παραδοσιακό Πανηγύρι στο νησάκι της Αγ. Καλής (Βίντεο)

Πάρος, Εορτή της Αναλήψεως: Κολυμβη...

29 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Αγγελόπουλοι: Απαιτούμε την άμεση σύλληψη του Γιαννακόπουλου, έγινε μήνυση υπάρχει αυτόφωρο - Δείτε βίντεο

Αγγελόπουλοι: Απαιτούμε την άμεση σ...

02 Ιουνίου 2025
Σερέλης: «Κάποιοι αποφάσισαν ότι ο Παναθηναϊκός έπρεπε να χάσει» (Βίντεο)

Σερέλης: «Κάποιοι αποφάσισαν ότι ο...

02 Ιουνίου 2025
Γιαννακόπουλος: «Μετά το σημερινό, όσο ζω, όσο ζω, θα με βλέπετε στα όνειρά σας» - Βίντεο

Γιαννακόπουλος: «Μετά το σημερινό,...

02 Ιουνίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ