Τι γίνεται στο σημερινό ΚΕΦΙΑ, πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Κυκλάδων??

08 Νοεμβρίου 2012 20:57

Έχει περάσει ένας και πλέον χρόνος από τότε που η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Κυκλάδων

να ενσωματωθεί στο Νοσοκομείο Σύρου. Η απόφαση αυτή, της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου αποδείχθηκε ένα μεγάλο λάθος αφού ακυρώθηκε η φιλοσοφία της ύπαρξης των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ως αυτόνομων μονάδων, που υπηρετούσαν τα ΑΜΕΑ πολύ καλά. Τώρα για ένα ραντεβού, τα ΑΜΕΑ πρέπει να απευθύνονται στο Νοσοκομείο.

Τα χρήματα που είχαν δοθεί από την Πολιτεία για την επισκευή των αποχετευτικών εγκαταστάσεων παραμένουν μπλοκαρισμένα χωρίς το έργο να έχει γίνει.

Το κτίριο του πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ καταστρέφεται χωρίς καμία συντήρηση από πλευράς Νοσοκομείου, όπου ανήκει.

Η πρότυπη παιδική χαρά που είχε κατασκευασθεί από την Διοίκηση, της οποίας ήμουν Πρόεδρος το 2009 καταστρέφεται. Οι χώροι του κτιρίου του πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ παραμένουν αναξιοποίητοι την ίδια ώρα που το Νοσοκομείο πληρώνει ενοίκιο για να στεγάζονται οι υπηρεσίες του.

Η κυρία, η οποία καθαρίζει το κτίριο του πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ παραμένει απλήρωτη από τις 12 Απριλίου. Γεννάται το ερώτημα, «τη συγκεκριμένη υπάλληλο με τι καθεστώς την έχουν να εργάζεται. Της βάζουν ένσημα?»

Η φιλοξενία ΑΜΕΑ από τα άλλα Κυκλαδονήσια που γινόταν επί των ημερών της δικής μας διοίκησης, μέχρι και το 2009, έχει σταματήσει. Έχουν σταματήσει επίσης και οι επισκέψεις των θεραπευτών σε νησιά (όπως π.χ. Κέα, κ.λπ.), όπου παρείχαν σπουδαίες υπηρεσίες στις τοπικές κοινωνίες και βοήθησαν πολλά περιστατικά. Μοναδική εξαίρεση σε αυτή την μαυρίλα οι εργαζόμενοι του πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Κυκλάδων που εργάζονται νυχθημερόν για να εξυπηρετούν τους έχοντες ανάγκη. Στους εργαζόμενους αυτούς αξίζει ένα μεγάλο «ΜΠΡΑΒΟ» και συγχαρητήρια.

Τα ΑΜΕΑ τα τελευταία 2,5 χρόνια έχουν έρθει και στο νομό μας σε πολύ δύσκολη θέση. Εμείς πιστεύουμε ότι το πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και νυν ΚΕΦΙΑ μπορεί να βρει το δρόμο του αρκεί όλοι να βοηθήσουμε, μακριά από σκοπιμότητες κομματικές και βέβαια από τους αρμόδιους να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις και επιλογές. Τα ΑΜΕΑ πρέπει να στηριχθούν και οικονομικά και πρακτικά και το σημερινό ΚΕΦΙΑ πρέπει να στηριχθεί, να βοηθηθεί και να ανοίξει τα φτερά του για όλες τις Κυκλάδες.

Ζούμε σε μια δύσκολη εποχή. Ο λαός μας δοκιμάζεται άγρια και δεν αντέχει άλλο. Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε πάντοτε οι ίδιοι και οι ίδιοι, την ίδια ώρα που κάποιοι έβγαλαν τεράστια ποσά σε ξένες τράπεζες...

Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης

Δημοσιογράφος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos