Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα για τα νησιά

12 Ιουνίου 2020 16:43

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής, τις ακριβείς λεπτομέρειες των πρωτοκόλλων που θα ισχύσουν για τη νησιωτική χώρα καθώς η Ελλάδα θα δέχεται τουρίστες από 29 χώρες από τις 15 Ιουνίου.

Τα μέτρα θα αφορούν σε τρεις άξονες:

  • Στη στήριξη των δομών υγείας που υπάρχουν ήδη
  • στις αεροδιακομιδές
  • στα πολλαπλά τεστ που θα γίνονται στις ύποπτες περιπτώσεις

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι έχουν δεσμευθεί 18 κλίνες ΜΕΘ για νοσηλεία και αναμένεται να αυξηθούν σε 790 αν χρειαστεί.

Για το νοσηλευτικό προσωπικό επεσήμανε ότι οι όλες οι δομές είναι έτοιμες. Παράλληλα αναφέρθηκε στη διασύνδεση των νησιών με Νοσοκομεία της Αθήνας. Για τις κινητές μονάδες Υγείας είπε ότι θα διεξάγουν τεστ, θα συλλέγουν στοιχεία για επιδημιολογικές έρευνες και θα ενισχύουν την ιχνηλάτηση.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα μεταφέρονται σε Σύρο και Ρόδο δύο μοριακοί αναλυτές.

Αεροδιακομιδές

Το ΕΚΑΒ είχε στη διάθεσή του 1 ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης (κάψουλα). Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε την προμήθεια άλλων 10, με το σύνολο στις 11, προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς από τα νησιά σε νοσοκομείο της ενδοχώρας.

Οι εναέριες διακομιδές θα γίνονται είτε με αεροσκάφη και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, είτε με ειδικά αεροσκάφη. Μάλιστα, ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε την Πολεμική Αεροπορία αλλά και την Πολιτική Προστασία. Παράλληλα, θα γίνονται και πλωτές διακομιδές, είτε με πλωτά μέσα του Λιμενικού είτε με μέσα ιδιωτών που υποδεικνύονται από το Συντονιστικό Κέντρο του Λιμενικού.

eleftherostypos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos