Tοπική γενική συνέλευση των καθηγητών/τριών της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων στη Σύρο

19 Δεκεμβρίου 2012 01:39

Η τοπική γενική συνέλευση των καθηγητών/τριών της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων στη Σύρο, πληροφορήθηκε σήμερα για τα εξής:

Χτες το βράδυ, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης προβολής της ταινίας «Ακόμα και η βροχή», στο πλαίσιο εκδήλωσης για την παγκόσμια ημέρα του μετανάστη, που οργάνωσε η κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Σύρου, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου, ομάδα 20 με 30 ατόμων νεαρής ηλικίας, επιδιδόταν για ώρα έξω από το αμφιθέατρο σε προπηλακισμούς και πέταγμα αντικειμένων (αυγών, μπουκαλιών νερού, νεραντζιών, ντομάτας). Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση αντέδρασαν προσπαθώντας να απομακρύνουν τα συγκεκριμένα άτομα, προκειμένου να συνεχιστεί η προβολή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο χώρος του Πανεπιστημίου δέχεται επίθεση. Θυμίζουμε το πρόσφατο κατέβασμα πανώ με το σύνθημα «Καμία ανοχή σε νεοναζί» (18/11). Φαίνεται πως το Πανεπιστήμιο, ως χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών, ενοχλεί.

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε στη συριανή κοινωνία αυτού του είδους τις επιθέσεις ως φασιστικές. Δεν έχουν να κάνουν μόνο με το περιεχόμενο και το σκοπό μιας αντιρατσιστικής εκδήλωσης –όπου μάλιστα η ταινία έχει να κάνει με την αντίσταση των ανθρώπων στην ιδιωτικοποίηση ενός δημόσιου αγαθού, του νερού. Έχουν να κάνουν, κυρίως: με την τρομοκράτηση όσων επιλέγουν να αγωνίζονται ενάντια στις πολιτικές της εκμετάλλευσης του κεφαλαίου, του ξεπουλήματος δημόσιων αγαθών και περιουσίας και της εξαθλίωσης της πλειοψηφίας του λαού και, επίσης, όσων επέλεξαν να στέκονται δίπλα σε όσους αντιστέκονται στην εξαθλίωση, έξω από οποιεσδήποτε διακρίσεις.

Η τοπική γενική συνέλευση

Σύρος 18/12/2012

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos