Τήνος: Πρόγραμμα εορτασμού της 190ης επετείου ευρέσεως της Αγίας και Θαυματουργού Εικόνας της Ευαγγελίστριας

24 Ιανουαρίου 2013 16:21

Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση Δημοσίων, Δημοτικών και λοιπών καταστημάτων, καθώς και πλοίων, από την ανατολή μέχρι και τη δύση του ήλιου της 30ης Ιανουαρίου 2013.

ΤΡΙΤΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

ΩΡΑ 15.00: Περιφορά της Αγίας Εικόνας με πλήρη εκκλησιαστική τάξη και τέλεση Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου & Τήνου κ. Δωροθέου Β΄, στον Ιερό Ναό της Ευρέσεως.

ΩΡΑ 17.00: Βράβευση των αριστούχων μαθητών των σχολείων της Τήνου (σχολ. έτους 2011-2012), εντός του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας.

ΩΡΑ 17.30: Τέλεση εσπερινού στον Ι.Ν. Αγ. Τριάδας Φαλατάδου, επιμνημόσυνη δέηση στο μαρμάρινο μνημείο της αναπαράστασης της ευρέσεως στην αυλή του Ιερού Ναού και λαμπαδηφορία στα δρομάκια του χωριού.

ΩΡΑ 22.30: Τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας στον Ιερό Ναό της Ευρέσεως.

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

ΩΡΑ 7.30: Γενική Χαρμόσυνη Κωδωνοκρουσία. Παιάνιση εμβατηρίων από τη Φιλαρμονική στις οδούς της πόλης. Τέλεση Όρθρου Ιεράς Πανηγύρεως.

ΩΡΑ 09.00: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου & Τήνου κ. Δωροθέου Β΄.

ΩΡΑ 10.35: Επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του αειμνήστου Επισκόπου Τήνου Γαβριήλ και κατάθεση στεφάνου από τον Σεβασμιώτατο Πρόεδρο της Δ.Ε. του Ιερού Ιδρύματος.

ΩΡΑ 10.40: Εγκαίνια του Κέντρου Νεότητας του Π.Ι.Ι.Ε.Τ.

ΩΡΑ 14.30: Τέλεση ακολουθίας Θ' ώρας στον Ιερό Ναό της Ευρέσεως. Λιτάνευση της Αγίας Εικόνας στην πόλη με πλήρη εκκλησιαστική τάξη κατά τα καθιερωμένα. Επάνοδος στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας. Επιμνημόσυνη δέηση στους τάφους των Κτητόρων του Πάνσεπτου Ναού και του Ιερού Καθιδρύματος.

Κατάθεση στεφάνου από το μέλος της Δ.Ε. του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. κ. Γρηγόριο Μαρκουίζο.

ΩΡΑ 16.20: Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας μετά συνοπτικού Απολογισμού του λήξαντος έτους 2012, από τον Αντιπρόεδρο της Δ.Ε. του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. εντός του Ιερού Ναού.

ΩΡΑ 16.30: Τέλεση Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού.

ΩΡΑ 18.15: Συγκέντρωση αρχών στο Δημοτικό Κατάστημα επί της οδού Μεγαλόχαρης.

ΩΡΑ 18.30: Λαμπαδηφορία από τους μαθητές των σχολείων, συλλόγους και πολίτες του νησιού, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Π.Ι.Ι.Ε Τήνου. Κατά τη λαμπαδηφορία θα προηγούνται οι αρχές του νησιού, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. και οι επίσημοι προσκεκλημένοι.

ΩΡΑ 19:00: Άφιξη στην Πλατεία Παντανάσσης. Χαιρετισμός του Δημάρχου Τήνου κ. Παναγιώτη Κροντηρά. Βράβευση των τριών καλύτερων γραπτών δοκιμίων των μαθητών του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ Τήνου, που έλαβαν μέρος στον 1ο Μαθητικό Προαιρετικό Διαγωνισμό Λογοτεχνίας, επί της εξέδρας της πλατείας Παντανάσσης.

ΩΡΑ 20.00: Παραδοσιακό κέρασμα των παρευρισκομένων στον χώρο της Πλατείας Παντανάσσης.

Όλα τα Δημόσια και λοιπά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά την ημέρα της 30ης Ιανουαρίου ( Β.Δ. 253/1966 Φ.Ε.Κ. 68) .

ΠΕΜΠΤΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

ΩΡΑ 10.00: Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Δωρητών, Συνδρομητών και Ευεργετών του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΗΝΙΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΩΡΑ 9.30: Αρχιερατική θεία λειτουργία στον Ι. Ναό του Αγίου Βασιλείου (οδός Μετσόβου), χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου – Τήνου κ.κ. Δωροθέου Β΄.

ΩΡΑ 11.15: Μεταφορά εν πομπή της Ι. Εικόνας από τον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου στο κτίριο της Αδελφότητας.

ΩΡΑ 11.45 : Προσφώνηση του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Ιωάννου Σ. Παπαδημητρίου.

ΩΡΑ 12.30: Εόρτιος ομιλία της Αρχαιολόγου – Ιστορικού κας Βιργινίας Χαμουδοπούλου – Κωνσταντινίδου, με θέμα: " Η ιστορική διάσταση της ευρέσεως της Πανσέπτου Εικόνας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Τήνο (30-1-1823)".

Προσκαλούμε όλο το λαό του Νησιού, τους επισκέπτες και προσκυνητές και τους συμπατριώτες μας στην Αθήνα να συμμετάσχουν σε όλες τις θρησκευτικές και λοιπές εκδηλώσεις.

Ο Δήμαρχος Τήνου

Παναγιώτης Κροντηράς

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos