Ανακοινώνεται η έναρξη του κοινοτικού προγράμματος ενίσχυσης της κατανάλωσης γάλακτος από μαθητές στα σχολεία

05 Μαρτίου 2013 19:54

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται η έναρξη του κοινοτικού προγράμματος ενίσχυσης της κατανάλωσης γάλακτος από μαθητές στα σχολεία.

Διευκρινίζεται ότι δεν πρόκειται για δωρεάν διανομή, αλλά για ενίσχυση επί της τιμής διάθεσης του γάλακτος.. Το επιδοτούμενο προϊόν είναι το παστεριωμένο γάλα, ενώ το ποσό ενίσχυσης είναι περίπου 0,18 λεπτά ανά λίτρο ενώ η μέγιστη επιλέξιμη ποσότητα ανά μαθητή και ανά σχολική ημέρα είναι 250 ml.

Επιλέξιμοι φορείς μπορεί να είναι οι σχολικές μονάδες, οι σχολικές επιτροπές, οι προμηθευτές των προϊόντων, τα κυλικεία ή και οργανώσεις που έχουν συστηθεί ειδικά γι' αυτόν το σκοπό (όπως ένας σύλλογος γονέων και κηδεμόνων) και λειτουργούν για λογαριασμό μιας ή περισσότερων σχολικών μονάδων. Το παστεριωμένο γάλα θα χρησιμοποιείται μόνο για σκοπούς κατανάλωσης από τους μαθητές που φοιτούν στις σχολικές μονάδες για τις οποίες γίνεται αίτηση ενίσχυσης, ενώ δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στην παρασκευή γευμάτων.

Οι λεπτομέρειες του προγράμματος καθορίζονται στην αριθμ. 268/12728/8-2-2013 Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 247 τεύχος Β' του 2013

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες ώρες στο τηλέφωνο 2241 364 928.

. Ε. Π

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos