21η Μαρτίου - Παγκόσμια ημέρα δασοπονίας

20 Μαρτίου 2013 15:38

Η 21η Μαρτίου, πρώτη ημέρα της Άνοιξης, έχει καθιερωθεί από τον Ο.Η.Ε. ως παγκόσμια ημέρα δασοπονίας, θέλοντας να επισημάνει στην παγκόσμια κοινότητα τη σπουδαιότητα που έχει το δάσος για τη ζωή μας και να τονίσει την ανάγκη της προστασίας του.

Ειδικά τα τελευταία χρόνια με την εμφάνιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, γίνεται επιτακτική η προστασία των δασών και γενικά των οικοσυστημάτων. Χαρακτηριστική απόδειξη αυτού του ενδιαφέροντος αποτελεί η παρακάτω αναφορά της τρίτης Ευρωπαϊκής Υπουργικής Διάσκεψης για την προστασία των Δασών της Ευρώπης:

" Η κληροδότηση υγιών και βιοποικιλόμορφων δασών στις μελλοντικές γενιές, η θετική συνεισφορά τους στο περιβάλλον, η προστασία των εδαφών και των υδάτινων πόρων, η προστασία του πληθυσμού και των υποδομών από τους φυσικούς κινδύνους, η δημιουργία εισοδήματος και απασχόλησης ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές και η προσφορά αναψυχής και πολιτιστικών αξιών σε όλους τους ανθρώπους, είναι χαρακτηριστικά που είναι συνδεμένα με τα δάση, πάνω στα οποία, επί σειρά γενεών η κοινωνία έχτισε και συνεχίζει να χτίζει αξίες για το παρόν και το μέλλον."

Με πρωτοβουλία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου θα γίνει συμβολική αναδάσωση στο Πυθαγόρειο Σάμου, καθώς και ομιλίες σε σχολεία της Σύρου και της Ρόδου . Επίσης η Δ/νση Δασών Λέσβου συμμετέχει σε ειδική θεματική ημερίδα στη Μυτιλήνη.

Επισημαίνοντας την ιδιαίτερη σημασία της διατήρησης του δασικού μας πλούτου η Γενική Γραμματέας της ΑΔΑ κα Χριστιάνα Καλογήρου τόνισε: " Η παρουσία μας δεν είναι από μόνη της δυνατή για να φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, είναι επιτακτική η ενεργός συμμετοχή όλων μας στον αγώνα για την προστασία των Δασών και του φυσικού Περιβάλλοντος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos