×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Νάξος: Κλιμάκιο τεχνικών επιστημόνων της Υ.Π.Α. στη Νάξο

09 Απριλίου 2013 19:08

Κατόπιν της συνάντησης του Δημάρχου Μανόλη Μαργαρίτη με τη Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Φώφη Παπαδημητροπούλου, στην Αθήνα την 21η Μαρτίου, κατά την

οποία ο Δήμαρχος είχε ζητήσει την αποστολή επιτροπής εμπειρογνωμόνων στη Νάξο, προκειμένου να λάβουν γνώση των υφιστάμενων δομών του Κρατικού Αερολιμένα Νάξου και να καταθέσουν προτάσεις για τη βελτίωσή τους, η Υ.Π.Α. απέστειλε στη Νάξο τριμελές κλιμάκιο τεχνικών επιστημόνων, για να ερευνήσουν επιτόπου τις ελλείψεις του Αερολιμένα και τις δυνατότητες αναβάθμισής του. Επίσης, αίτημα του Δημάρχου ήταν να ερευνηθεί το ενδεχόμενο επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης κατά το ωφέλιμο δυνατό.

Η Υ.Π.Α., ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Δημάρχου, απέστειλε στη Νάξο την κ. Βασιλική Σταυροπούλου, Αρχιτέκτονα, τον κ. Εύδοξο Μεγαγιάννη, Πολιτικό Μηχανικό και τον κ. Γιώργο Κορμά, Μηχανικό Πολεοδόμο της Διεύθυνσης Αερολιμένων. Κατά τη διήμερη παραμονή του το τεχνικό κλιμάκιο διενήργησε τις απαραίτητες αυτοψίες για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και την επέκταση του διαδρόμου πρσγείωσης.

Σήμερα, Τρίτη 9 Απριλίου, το επιστημονικό προσωπικό της Υ.Π.Α. επισκέφτηκε το Δημαρχείο, όπου είχε σύσκεψη με το Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους Τοτόμη Πρωτονοτάριο και Δημήτρη Λιανό, σχετικά με τα αποτελέσματα της διενεργηθείσας αυτοψίας τους στον Αερολιμένα Νάξου. Όπως προκύπτει, οι τρεις επιστήμονες διαπίστωσαν ότι υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης προς το νότο κατά 300 μέτρα περίπου, ώστε να γίνει συνολικού μήκους 1320 μ. και ωφέλιμου 1200μ. Επίσης, πρόκειται να εισηγηθούν στην Υπηρεσία τους την κατασκευή νέου, μεγαλύτερου και σύγχρονου κτιρίου. Μετά τη θετική εισήγηση του κλιμακίου προς τη Διοικητή της Υ.Π.Α., θα ακολουθήσει η εκτίμηση κόστους του έργου. Κατά τη δίωρη σύσκεψη στο Δημαρχείο αναπτύχθηκαν σε ουσιαστική βάση όλες οι δυνατότητες τεχνικών παρεμβάσεων στον υπάρχοντα Αερολιμένα, ενώ ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα σταθεί αρωγός με κάθε τρόπο σε όποια προσπάθεια αναβάθμισής του.

Ο Δήμαρχος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη θετική εξέλιξη της υπόθεσης και τόνισε: «Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να παρέμβουμε και να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του τόπου μας. Συζητώντας με τη Διοικητή της Υ.Π.Α. και τα στελέχη της Υ.Π.Α., διαπιστώσαμε ότι το θέμα της επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης και της γενικότερης αναβάθμισης του Αερολιμένα Νάξου δεν είχε τεθεί με ουσιαστικές αξιώσεις προς την Υ.Π.Α. Μετά την πάροδο πολλών χρόνων, κατά τους οποίους το θέμα είχε τεθεί στις καλένδες, το επαναφέρουμε στη σωστή βάση και βάζουμε τα θεμέλια για την προτεινόμενη βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos