×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για την παράνομη κατοχή και εμπορία κροτίδων και βεγγαλικών, εν όψει των εορτών του Πάσχα

03 Μαϊος 2013 11:35

Συνελήφθη 47χρονος καταστηματάρχης και αναζητείται ακόμη ένας 38χρονος για παράνομη κατοχή και εμπορία ειδών πυροτεχνίας και εκρηκτικών υλών στην Κάλυμνο

Κατασχέθηκαν 240 γρ. πυρίτιδα, 129 τεμάχια παιδικών αθυρμάτων, κ.α.

Οι πολίτες και ιδίως οι γονείς δεν πρέπει να ξεχνούν ότι οι κροτίδες και τα βεγγαλικά δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα

Συνελήφθη σήμερα (02-05-2013) στην Κάλυμνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Β' Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, ένας 47χρονος ημεδαπός, καταστηματάρχης, κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή και διάθεση ειδών πυροτεχνίας.

Επίσης δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός 38χρονου ημεδαπού, ο οποίος αναζητείται για κατοχή εκρηκτικών υλών.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο εφαρμογής επιχειρησιακού σχεδιασμού και ειδικών ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης βεγγαλικών-κροτίδων, βρέθηκαν στο κατάστημα του 47χρονου και κατασχέθηκαν 129 παιδικά αθύρματα, τα οποία κατείχε και εμπορεύονταν χωρίς να έχει εφοδιαστεί με την απαραίτητη άδεια από την αρμόδια Αστυνομική Αρχή.

Επιπλέον, σήμερα το μεσημέρι στην Κάλυμνο ένας 38χρονος ημεδαπός κινούμενος με δίκυκλο και αντιλαμβανόμενος την παρουσία περιπολούνταν αστυνομικών, προκειμένου να αποφύγει ενδεχόμενο έλεγχο εγκατέλειψε το όχημα του και τράπηκε σε φυγή.

Στο εν λόγω όχημα βρέθηκε και κατασχέθηκε μια πλαστική σακούλα η όποια περιείχε πυρίτιδα βάρους 240 γραμμαρίων, ένας πυροκροτητής και βραδύκαυστο φυτίλι μήκους 49 εκατοστών.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι, δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων συμβουλεύει - συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής:

• Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.

• Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.

• Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.

• Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.

• Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.

• Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.

• Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς, με σκοπό να συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και την κατανόηση των κινδύνων που διατρέχουν ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά.

Οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εν όψει του εορτασμού του Πάσχα, εντατικοποιούν τις δράσεις και τους ελέγχους, για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φαινόμενο της παράνομης κατοχής, διακίνησης, εμπορίας και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών κ.λ.π απαγορευμένων πυροτεχνικών ειδών., προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση ατυχημάτων σε βάρος χρηστών και ανυποψίαστων πολιτών.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos