Μύκονος: Η μαφία των ρολογιών «χτύπησε» σύζυγο γνωστού βιομηχάνου

25 Αυγούστου 2020 12:34
Πώς έγιναν «τσακωτοί» οι Ιταλοί κλέφτες λίγο πριν σαλπάρουν για την πατρίδα τους

Σύζυγος γνωστού βιομηχάνου είναι το θύμα των Ναπολιτάνων «ρολογάδων» που συνελήφθησαν από αστυνομικούς στη Μύκονο. Πρόκειται για δύο «επαγγελματίες» του είδους, οι οποίοι «μετακόμισαν» από τη Νάπολι της Ιταλίας στο νησί των ανέμων για να διαπράξουν κλοπές πανάκριβων ρολογιών από τουρίστες. Αστυνομικοί της Ασφάλειας σημειώνουν ότι κάθε χρόνο παρατηρείται «μετακίνηση» μελών της περιβόητης «μαφίας των ρολογιών» στη Μύκονο και μάλιστα από τη συγκεκριμένη περιοχή της Ιταλίας, όπου υπάρχουν ομάδες με «παράδοση» στο συγκεκριμένο είδος εγκλήματος.

Οι δύο άντρες που συνελήφθησαν φέρονται από την ΕΛ.ΑΣ. να «σκάναραν» κεντρικά σημεία της Μυκόνου, με σκοπό να εντοπίσουν τα θύματά τους. Γνώριζαν καλά τις μάρκες των ρολογιών και ήταν σε θέση «με το μάτι» να υπολογίσουν την αξία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος τους ήταν να παραμείνουν για μικρό διάστημα στο νησί, προκειμένου να μη ρισκάρουν τη σύλληψή τους. Μάλιστα, σε περίπτωση που κατάφερναν να αφαιρέσουν κάποιο ρολόι εξαιρετικά μεγάλης αξίας, θα έφευγαν αμέσως από τη Μύκονο χωρίς να επιχειρήσουν πολλές επιθέσεις.

Κάποια στιγμή παρατήρησαν έξω από καφέ γνωστής αλυσίδας την 61χρονη σύζυγο γνωστού βιομηχάνου. Για την ακρίβεια παρατήρησαν το ρολόι που φορούσε στο χέρι τηςτο οποίο έφερε πολύτιμους λίθους. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, επρόκειτο για ρολόι μάρκας Rolex αξίας άνω των 90.000 ευρώ. Ο νεαρός Ναπολιτάνος επιτέθηκε στη γυναίκα και με γρήγορες κινήσεις, εκμεταλλευόμενος τον αιφνιδιασμό, αφαίρεσε το ρολόι. Σε κοντινή απόσταση περίμενε ο συνεργός του με μηχανάκι, με το οποίο εξαφανίστηκαν.

Το ζευγάρι μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου και υπέβαλε μήνυση. Αστυνομικοί που γνωρίζουν το νησί «σαν την παλάμη τους» πήραν καταθέσεις, ανέλυσαν υλικό από κάμερες ασφαλείας και τελικά κατέληξαν στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν προσωρινά οι δράστες. Σε έρευνα που έγινε στο εσωτερικό του αποκαλύφθηκε ότι οι Αρχές είχαν να κάνουν με οργανωμένο κύκλωμα, καθώς εντοπίστηκαν πλαστό δελτίο ταυτότητας και πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησηςπέντε αυτοκόλλητες πινακίδες κυκλοφορίας δικύκλων με διαφορετικούς αριθμούς και 2.055 ευρώ.

Τελικά οι δύο Ναπολιτάνοι είχαν προλάβει να διαφύγουν από τη Μύκονο, όχι όμως από την Ελλάδα. Οι αστυνομικοί διαβίβασαν σήματα στα σημεία εισόδου και εξόδου, με αποτέλεσμα οι δράστες να εντοπιστούν τελικά στο λιμάνι της Πάτρας, από όπου θα έφευγαν για τη χώρα τους χρησιμοποιώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.  

Σε βάρος των δυο δραστών εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης για τα αδικήματα της ληστείας και της πλαστογραφίας. Στο πλαίσιο των αναζητήσεων, οι δυο Ιταλοί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, την Παρασκευή 21 Αυγούστου, στον λιμένα της Πάτρας, όταν προσπαθούσαν να διαφύγουν για την χώρα τους ακτοπλοϊκώς, κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos