×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Το Λιμενικό Σώμα για την πυρκαγιά στο "Νήσος Μύκονος"

15 Ιουνίου 2013 07:49

Εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» Ν.Π.10882

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα (Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013) από τον Πλοίαρχο του Επιβατηγού - Οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» Ν.Π. 10882 ότι εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην τσιμινιέρα του πλοίου.

Μετά από παρέλευση μικρού χρονικού διαστήματος ο Πλοίαρχος ενημέρωσε εκ νέου για ύπαρξη φλόγας και εντός του μηχανοστασίου και ότι αναλαμβάνονται από το πλήρωμα ενέργειες για την κατάσβεση με ίδια μέσα του πλοίου.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Σύρο - Μύκονο - Εύδηλο - Καρλόβασι - Βαθύ Σάμου. Είχε αποπλεύσει στις 15.20 από Εύδηλο με προορισμό το Καρλόβασι με 247 επιβαίνοντες (173 επιβάτες, 74 άτομα πλήρωμα) και 32 Ι.Χ., 3 Δίκυκλα και 10 Φορτηγά οχήματα. Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι Βορειοδυτικοί χαμηλής έντασης (3 μποφόρ).

Άμεσα από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης δόθηκε εντολή και απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής ένα Πλωτό Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τη Σάμο και το Πλωτό Περιπολικό της Λιμενικής Αρχής Σάμου με επιβαίνοντα και τον Λιμενάρχη. Παράλληλα, δεσμεύτηκαν τέσσερα παραπλέοντα πλοία (3 Φορτηγά και 1 Επιβατηγό), τα οποία βρέθηκαν άμεσα δίπλα στο «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ».

Ταυτόχρονα απέπλευσε από το Μαραθόκαμπο Σάμου προς παροχή τυχόν συνδρομής και το Ρυμουλκό «ΒΑΣΙΛΙΚΗ» Ν.Χ. 446.

Η επικοινωνία του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης με τον Πλοίαρχο του πλοίου είναι συνεχής, για την άμεση ενημέρωση και για την παροχή των απαιτούμενων οδηγιών, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των επιβαινόντων.

Πέντε επιβαίνοντες (4 γυναίκες και 1 άνδρας) που ανέφεραν αναπνευστικά προβλήματα επιβιβάστηκαν στο Πλωτό Περιπολικό και μεταφέρθηκαν στο Βαθύ.

Για την αποφυγή οποιασδήποτε περαιτέρω ταλαιπωρίας των επιβατών, αποφασίσθηκε η μετεπιβίβασή τους από το Ε/Γ - Ο/Γ ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ στο παραπλέον Ε/Γ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ» Ν.Π. 11796, με προορισμό τηΣάμο.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, σε συνεργασία με την πλοιοκτήτρια εταιρία, λαμβάνει κάθε μέριμνα ώστε η συγκεκριμένη δρομολογιακή γραμμή να συνεχίσει να εξυπηρετείται, χωρίς καμία διακοπή, για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Ήδη, Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου μεταβαίνει στη Σάμο, προκειμένου να διερευνήσει τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό.

Εξελίξεις θα αναφερθούν με νεώτερο Δελτίο Τύπου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos