×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Δωρεάν ,μαστογραφία σε Ίο και Σίκινο

25 Ιουνίου 2013 17:57

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων έχουν ως σκοπό τη διαφύλαξη και βελτίωση της υγείας και ευεξίας του πληθυσμού της Περιφέρειας.

Για την υλοποίηση του σκοπού αυτού οργανώνουν Πρόγραμμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας και αναπτύσσει δράσεις και συνεργασίες με φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης νοσημάτων.

Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων, πραγματοποιείται επίσκεψη της κινητής μονάδας μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Η μονάδα αυτή περιοδεύει σε διάφορες περιοχές της χώρας μας και προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη κατά το μήνα Ιούλιο και συγκεκριμένα από τις 2 Ιουλίου έως και 5 Ιουλίου 2013 η μονάδα θα βρίσκεται στο νησί της Ίου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται και στις γυναίκες που διαμένουν στη νήσο Σίκινο,οι οποίες μπορούν να μετακινηθούν τις ημέρες που το κλιμάκιο θα βρίσκεται στην Ίο για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Ίου ,το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σικίνου και το Δήμο Ίου.

Προσπάθειά μας είναι να επιτύχουμε να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότερες Ελληνίδες και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας.


Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου - Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου - Τμήμα Ενημέρωσης και Αγωγής Υγείας του Κ.Ε.Φ.Ι.Α πραγματοποίησαν με επιτυχία το πρόγραμμα «ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΚΟΛΙΩΣΗΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ» στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων (εκτός του 3ου λόγω αδυναμίας συνεργασίας) και όλων των Γυμνασίων της Σύρου κατά το μήνα Απρίλιο και Μάιο 2013.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τις:

1. κ. Βαρθαλίτου Μαρία, Επισκέπτρια Υγείας, Κ.Ε.Φ.Ι.Α. – Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

2. κ. Δελασούδα Άννα, Επισκέπτρια Υγείας, Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

με την εθελοντική συμμετοχή των γιατρών:

1. κ. Αλέξανδρος Λημναίος, Ιατρός Ορθοπαιδικός, Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

2. κ. Ηλίας Ηλιόπουλος, Ειδικευόμενος

3. κ. Δημήτριος Αμπελάς, Ειδικευόμενος

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος έγινε ενημέρωση των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών με έντυπο φυλλάδιο και παρουσίαση στο σχολείο και ακολούθησε η κλινική εξέταση των μαθητών από τους γιατρούς.

Αποτελέσματα – Αξιολόγηση

Εξετάστηκαν συνολικά 477 μαθητές, από τους οποίους οι 16 χρειάστηκαν παραπομπή σε ειδικό για περαιτέρω έλεγχο και οι 48 χρειάζεται να εξετασθούν σε 6 μήνες.

Η σκολίωση δημιουργείται στα πρώτα χρόνια της εφηβείας εξαιτίας της απότομης ανάπτυξης του σκελετού την περίοδο εκείνη.

Καλό είναι λοιπόν όλα τα παιδιά από την ηλικία των 8 ετών να ελέγχονται μια φορά το χρόνο.

Η έγκαιρη διάγνωση είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την αντιμετώπιση της σκολίωσης. Η συνέχιση του προγράμματος θεωρείται σημαντική για τον μαθητικό πληθυσμό και πρόκειται να ενταχθεί στις δράσεις της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Ευχαριστούμε τις διευθύνσεις και τους εκπαιδευτικούς για τη συνεργασία.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos