×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Κύθνος: Εντοπίστηκε το ακυβέρνητο ιστιοφόρο

07 Ιουλίου 2013 15:10

Εντοπίστηκε απο το Λιμενικό, το ιστιοφόρο που έπλεε ακυβέρνητο νοτιοδυτικά της Κύθνου,

με επιβαίνοντες μία αλλοδαπή γυναίκα και τρία παιδιά.

Σώος βρέθηκε και ο άνδρας που επέβαινε στη βοηθητική λέμβο του ιστιοφόρου, το οποίο έπλεε ακυβέρνητο νοτιοδυτικά της Κύθνου, ενώ στη θαλάσσια περιοχή έπνεαν άνεμοι έως και 8 μποφόρ.

Τόσο η γυναίκα όσο και τα τρία παιδιά είναι καλά στην υγεία τους. Κοντά στο ιστιοφόρο σκάφος βρίσκεται ναυαγοσωστικό του λιμενικού και ρυμουλκό.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του λιμενικού σώματος:

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για ακυβερνησία του ιστιοφόρου σκάφους «ΕΚΤΩΡ» Ν.Π. 10628 με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, εκ των οποίων ο ένας βρίσκεται στη θάλασσα, με βοηθητική λέμβο χωρίς μηχανή και αγνοείται.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι όμορες Λιμενικές Αρχές καθώς και τα παραπλέοντα σκάφη προκειμένου προβούνε στις ενδεικνυόμενες ενέργειες για τον εντοπισμό και διάσωση των πέντε (05) επιβαινόντων του ανωτέρω ιστιοφόρου.

Το ιστιοφόρο σκάφος εντοπίστηκε από ελικόπτερο superpumaτης Πολεμικής Αεροπορίας και οι τέσσερις επιβαίνοντες (01 γυναίκα και 03 παιδιά) επιβιβάσθηκαν, καλά στην υγεία τους, σε Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Λαυρίου και από εκεί σε ξενοδοχείο του Λαυρίου, ενώ ο αγνοούμενος άνδρας εντοπίστηκε και περισυνελέγη και αυτός από ελικόπτερο superpumaτης Πολεμικής Αεροπορίας και μεταφέρθηκε αρχικά στην Ελευσίνα και από εκεί στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας όπου παραμένει νοσηλευόμενος για προληπτικούς λόγους.

Το ιστιοφόρο σκάφος «ΕΚΤΩΡ» βυθίστηκε 8,5 ν.μ. νοτιοδυτικά της Κέας, χωρίς να παρατηρηθεί ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κέας.

Φωτό: αρχείο

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos