Οι Κυκλάδες ενώνονται για να φροντίζουμε τα μάτια μας και τα άτομα με οπτική αναπηρία

02 Οκτωβρίου 2020 13:08

Με  αφορμή την Παγκόσμια ημέρα όρασης, στις 8 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 20.00 το Σωματείο Ατόμων με οπτική αναπηρία Νομού Κυκλάδων «ΑΡΩΓΗ», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, διοργανώνει ημερίδα με τίτλο 'Η ΑΡΩΓΗ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ'.
 Η εκδήλωση θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης με χρήση της πλατφόρμας ΖΟΟΜ.  


 Βασικός στόχος της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και η προτροπή ανταπόκρισης των αρμόδιων φορέων για τις ανάγκες των Κυκλάδων. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ενώνει τις Κυκλάδες μέσω μιας πλατφόρμας συνεργασίας επιστημόνων και κατοίκων των νησιών μας.
  Η ημερίδα μας θα ξεκινήσει από την Τήνο.  Ο παιδίατρος κ. Ιωάννης Παγώνης ,απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών , εξειδικευθείς στην Α΄.Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών -Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»  ,θα μιλήσει για την  « πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των διαταραχών της όρασης στα παιδιά », αναλύοντας τι χρειάζεται οι γονείς να  γνωρίζουν ώστε έγκαιρα να προστατέψουν την όραση των παιδιών τους.

 Στην συνέχεια από την Πάρο, ο χειρουργός-οφθαλμίατρος κ. Ιωάννης Αλσαμαήλ , με σπουδές ΜD στο Victor Babes University ofmedicine and Pharmacy, Timisoara,εξειδικευθειςστο Γ.Ν.Α. ΄΄ Ο Ευαγγελισμός΄΄. Πρόκειται να αναπτύξει θέματα που αφορούν οφθαλμικές παθήσεις, εστιάζοντας στις μορφές γλαυκώματος Και του  διαβήτη , στην πρόληψη και αντιμετώπιση κατά την ενήλικη ζωή του ατόμου.

 Η ημερίδα μας θα ολοκληρωθεί στην Σύρο με κεντρικό ομιλητή τον Δρ. Άγι Τσουρό, γιατρό, επισκέπτη καθηγητή στο Imperial College, του Λονδίνου, πρώην Διευθυντή Πολιτικής και Διακυβέρνησης για την Υγεία και την Ευεξία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), και σήμερα διεθνή σύμβουλο κυβερνήσεων κρατών και πόλεων για την υγεία και τη βιωσιμότητα.

 Ο Δρ Τσουρός θα μιλήσει σχετικά με τις «Παγκόσμιες προκλήσεις και προτεραιότητες για τα προβλήματα όρασης στον πληθυσμό και τις σχετικές αναπηρίες» με αναφορές στις στρατηγικές και προγράμματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Θα εστιάσει στα θέματα πρόληψης, ανισοτήτων και πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας καθώς επίσης στα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρίες όρασης και τις κατάλληλες παρεμβάσεις στο αστικό και φυσικό περιβάλλον που θα διευκολύνουν τις δραστηριότητες τους και θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους.

 Η παρούσα κατάσταση μπορεί να διαφοροποίησε το αρχικό πλάνο διεξαγωγής της  συγκεκριμένης ημερίδας , η τεχνολογία όμως μας έδωσε την λύση,   αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως όταν νοιάζεσαι για τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου,  βρίσκεις τον τρόπο να τον ενημερώσεις, να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό για μια αξιοπρεπή ζωή στα όμορφα νησιά μας.

 Κάθε ένας από εσάς θα μπορεί να παρακολουθήσει την ημερίδα  χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή ή το κινητό του από τον δικό του χώρο.Θα υπάρχει χρόνος να τεθούν ερωτήσεις από όλους εσάς που θα είστε μαζί μας και θα στηρίξετε αυτή την πρωτόγνωρη, για τα δεδομένα των Κυκλάδων ,πρωτοβουλία.
 Θα υπάρξει εκτενής αναφορά για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορείτε να συνδεθείτε στο ZOOM ώστε να παρακολουθήσετε σε πραγματικό χρόνο την ημερίδα, στην ομάδα της ΑΡΩΓΗΣ στο facebook ΑΡΩΓΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος Νίκος βαρθαλίτης

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos