×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Κάηκε η νότια Σέριφος, εκκενώθηκαν χωριά, συγκλονιστικές εικόνες

28 Ιουλίου 2013 11:14

Καταστροφικές διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Σέριφο, η οποία έχει κατακάψει μεγάλο μέρος από το νότιο τμήμα του νησιού.

Στο νησί επικρατούν πρωτόγνωρες καταστάσεις και χθες το απόγευμα εκκενώθηκαν δύο οικισμοί, το Μεγάλο Λιβάδι και οΚουταλάς με απόφαση του τοπικού Αστυνομικού Σταθμού, καθώς οι κάτοικοι και οι λουόμενοι κινδύνευαν.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που ακολουθούν με τον κόσμο να εγκαταλείπει την περιοχή μπαίνοντας σε βάρκες.

Η προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς είναι μεγάλη, ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι στάθηκαν εμπόδιο για το έργο της πυροσβεστικής και όλων των υπολοίπων μέσων που λαμβάνουν μέρος στην επιχείρηση. Το παρήγορο είναι ότι την Κυριακή οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να είναι λίγο καλύτερες και όλοι ελπίζουν ότι η φωτιά θα σβηστεί.

Το Σάββατο μετέβη στην Σέριφο πυροσβεστικό κλιμάκιο από την Σύρο, αεροπλάνο καναντέρ, ενώ από το νησί συμμετέχει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς οτιδήποτε δύναμη υπάρχει. Την Κυριακή το πρωί αναμένεται στην Σέριφο και δεύτερο κλιμάκιο της πυροσβεστικής από την Σύρο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos