Περιβαλλοντική δράση υποβρύχιου καθαρισμού στη Σαντορίνη

15 Οκτωβρίου 2020 13:51

Το περιβάλλον χρειάζεται την προσοχή μας και ο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και των καταστατικών του σκοπών δεν θα μπορούσε να είναι αμέτοχος.


Διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία περιβαλλοντική δράση υποβρύχιου καθαρισμού βυθού, στον Κόρφο της Θηρασιάς. Βασικός στόχος η ευαισθητοποίηση για την ευθύνη που έχουμε όλοι μας για το περιβάλλον και τη προστασία του. Ειδικότερα την προστασία του πλούτου του νησιού μας, τη θάλασσα, αλλά και το πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή -εκπαίδευση συνανθρώπων μας σε τέτοιου είδους δράσεις.

Ταυτόχρονα λοιπόν εκτός από τον καθαρισμό του βυθού, πραγματοποιήθηκε και πρόγραμμα εκπαίδευσης κατάδυσης με επαγγελματίες δύτες οι οποίοι με γνώση και ασφάλεια πρόσφεραν αφειδώς την εμπειρία τους σε παιδιά και νεαρούς οι οποίοι συμμετείχαν στη συνολική δράση του προγράμματος.

Επιπρόσθετα στα πλαίσια της περιβαλλοντικής δράσης πραγματοποιήθηκε εκτός της Θηρασίας, επιτόπιος έλεγχος του βυθού στη θέση "Αποθήκες" στο Ακρωτήρι Θήρας και καθαρισμός στην ευρύτερη τοποθεσία με στόχο το πρόγραμμα να διευρυνθεί και σε άλλες περιοχές το επόμενο διάστημα.

Ο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. ευχαριστεί θερμά τον πρόεδρο της κοινότητας Θηρασιάς κ. Πέτρο Καραμολέγκο για την συνεργασία και την φιλόξενη διάθεση του, με τη δέσμευση ότι ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον έχοντας πάντα προτεραιότητα στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos