ΠΟΕ ΟΤΑ: Δεν λύνεται με συμβασιούχους το πρόβλημα καταχώρησης των τετραγωνικών

21 Οκτωβρίου 2020 15:06

Επιστολή έστειλε η ΠΟΕ ΟΤΑ προς τον Υπουργό Εσωτερικών επισημαίνοντας το πρόβλημα του τεράστιου φόρτου εργασίας που έχει προκύψει για τους εργαζόμενους των


οικονομικών υπηρεσιών με την ανάγκη καταχώρησης των νέων υπηρεσιών. Η ΠΟΕ ΟΤΑ επισημαίνει ότι υπάρχει περιορισμός των υπερωριών και οι συμβασιούχοι δεν έχουν τις απαραίτητε γνώσεις για να ανταποκριθούν.

 

Διαβάστε την επιστολή

Σε όλους τους Δήμους της χώρας λίγες ημέρες πριν, ολοκληρώθηκε η διαδικασία «Δήλωσης – Διόρθωσης τετραγωνικών μέτρων ακινήτων».
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, διαπιστώνουμε πως έχουν κατατεθεί χιλιάδες αιτήσεις πολιτών οι οποίες σε εύλογο χρονικό διάστημα πρέπει να διεκπεραιωθούν. Εργασία που απαιτεί την εμπειρία των αρμόδιων υπαλλήλων προκειμένου να αποφευχθούν λάθη που θα δημιουργήσουν πολλαπλά προβλήματα τόσο στην υπηρεσία, όσο και στους εξυπηρετούμενους πολίτες.
Είναι ανθρωπίνως αδύνατο οι αρμόδιοι υπάλληλοι που ούτως ή άλλως είναι επιφορτισμένοι με τον καθημερινό όγκο εργασίας, να διεκπεραιώσουν εντός ωραρίου εργασίας τις συσσωρευμένες αιτήσεις των Δημοτών.
Παρότι οι εργαζόμενοι των καθ΄ όλην αρμοδίων υπηρεσιών επιθυμούν να εργαστούν υπερωριακά, προκειμένου να καταχωρήσουν τις αιτήσεις, η πρόβλεψη του Νόμου για είκοσι (20) ώρες απογευματινής εργασίας μηνιαίως, δεν μπορούν να καλύψουν την υπερωριακή εργασία που απαιτείται να παράσχουν οι εργαζόμενοι για την ολοκλήρωση των αιτήσεων.
Ενημερωτικά, ένας εργαζόμενος με αποκλειστική απασχόληση στην καταχώρηση αιτήσεων, δύναται να διεκπεραιώσει το ανώτερο σαράντα (40) αιτήσεις ημερησίως.
Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη να προβλεφθεί κατ΄ εξαίρεση αποζημίωση υπερωριακής εργασίας για τους εμπλεκόμενους εργαζόμενους που θα επαρκεί για την ολοκλήρωση της διαδικασίας σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Επισημαίνουμε πως επιλογές που κάποιοι Δήμαρχοι προωθούν, όπως η πρόσληψη εργαζομένων με δίμηνες συμβάσεις ή η ανάθεση σε ιδιωτικές εταιρείες είναι απαράδεκτες και μη αποδεκτές.
Η πρόσληψη εργαζομένων μέσω δίμηνων συμβάσεων απαιτεί την εκπαίδευση αλλά και την επίβλεψή τους από τους αρμόδιους υπαλλήλους, ενώ η επιλογή των ιδιωτών αφορά όσους συνειδητά επιθυμούν να ξεπουλήσουν και να εκχωρήσουν τις αρμοδιότητες των Ο.Τ.Α. σε ιδιώτες με κάθε ευκαιρία.
Θεωρούμε πως η υιοθέτηση του αιτήματός μας είναι η μόνη αναγκαία διέξοδος υπό τις παρούσες συνθήκες.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος Νίκος Τράκας
Ο Γεν. Γραμματέας Βασίλης Πετρόπουλος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos