Κορωνοϊός: Άλλαξε ο Υγειονομικός Χάρτης των Κυκλάδων. «Πορτοκαλί», «Κίτρινα» και «Πράσινα» νησιά…

24 Οκτωβρίου 2020 20:46

24 είναι τα κατοικημένα νησιά των Κυκλάδων και μια ματιά στο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας ο οποίος δείχνει το «καμπανάκι» συναγερμού σε καθένα απ΄αυτά, ανάλογα με τη βαρύτητα του επιδημιολογικού τους φορτίου, δηλώνει τα εξής:

 

Οι βορειοκεντρικές και δυτικές Κυκλάδες ανήκουν στο χαμηλότερο επίπεδο επαγρύπνησης, είναι δηλαδή «πράσινες» επιπέδου – 1 ετοιμότητας, οι ανατολικές Κυκλάδες είναι πιο επιβαρυμένες επιδημιολογικά και είναι «κίτρινες» επιπέδου -2 επιτήρησης, και οι νότιες Κυκλάδες είναι ακόμα πιο επιβαρυμένες, είναι «πορτοκαλί» επιπέδου – 3 αυξημένης επιτήρησης.

Αναλυτικά τώρα, σύμφωνα με τις αλλαγές του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας, «πράσινα» νησιά είναι τα εξής: Άνδρος, Τήνος, Σύρος, Κέα, Κύθνος, Σέριφος, Σίφνος, Αντίπαρος, Πάρος, Μήλος και Κίμωλος.

«Κίτρινα» είναι τα εξής νησιά: Μύκονος, Νάξος, Κουφονήσια, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Δονούσα και Αμοργός.

«Πορτοκαλί» είναι τα εξής: Φολέγανδρος, Σίκινος, Ίος, Σαντορίνη, Ανάφη και Θηρασιά.

Επισημαίνεται ότι σε πληθυσμό περίπου 100.000 κατοίκων που αριθμούν οι Κυκλάδες, από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί 288 κρούσματα Covid – 19.

Κυρώσεις:

Μετακινήσεις

Στα φυσικά πρόσωπα που μετακινούνται εντός των ωρών απαγόρευσης κυκλοφορίας διοικητικό πρόστιμο εκατό πενήντα (150) ευρώ.

Μάσκα
Στα φυσικά πρόσωπα που μετακινούνται εντός των ωρών απαγόρευσης κυκλοφορίας διοικητικό πρόστιμο εκατό πενήντα (150) ευρώ.

Συναθροίσεις
Στα φυσικά πρόσωπα που παρακολουθούν συναθροίσεις ή εκδηλώσεις ή συμμετέχουν σε αυτές διοικητικό πρόστιμο εκατό πενήντα (150) ευρώ.
Στα φυσικά πρόσωπα που διοργανώνουν εκδηλώσεις για την πρώτη παράβαση διοικητικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ και για τη δεύτερη παράβαση διοικητικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000)
Στις επιχειρήσεις ή οποιοδήποτε νομικό πρόσωπο που διοργανώνουν εκδηλώσεις για την πρώτη παράβαση διοικητικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ και για τη δεύτερη παράβαση διοικητικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000) και αναστολή λειτουργίας για δεκαπέντε (15) ημερολογιακές ημέρες.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
as parou100

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos