×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Καταδίωξη ταχυπλόου σκάφους και σύλληψη του χειριστή στη Σύρο

14 Αυγούστου 2013 13:29

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σύρου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για παροχή συνδρομής σε επιχείρηση καταδίωξης

που πραγματοποιούσε έτερο πλωτό περιπολικό Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ. σε σκάφος, το οποίο κινείτο ύποπτα στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της ν. Σάμου, με σβηστούς τους φανούς ναυσιπλοΐας και με καλυμμένα τα διακριτικά του με χαρτοταινία.

Το ανωτέρω ταχύπλοο σκάφος, το οποίο δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις του πρώτου πλωτού περιπολικού Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. για ακινητοποίηση, απομακρύνθηκε πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Στη συνέχεια, ακολούθησε πολύωρη καταδίωξη του σκάφους,από τα δύο πλωτά περιπολικά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μέχρι τη θαλάσσια περιοχή 2 ν.μ. νότια της βραχονησίδας «ΑΣΠΡΟΝΗΣΙ» της ν. Σύρου και συνεχίστηκε μέχρι που εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε πλησίον της βραχονησίδας «ΣΕΡΙΦΟΠΟΥΛΑ».

Επί του Τ/Χ σκάφους επέβαινε40χρονος χειριστής ο οποίος και συνελήφθη από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σύρου, ενώ το σκάφος οδηγήθηκε συνοδεία των δύο (02) πλωτών περιπολικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Ερμούπολης Σύρου.

Προανάκριση διενεργείται, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από το Λιμεναρχείο Σύρου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos