Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2020

04 Νοεμβρίου 2020 01:14

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού 1-7/11, το Πανελλήνιο  Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργάνωσε, την Κυριακή 01 Νοεμβρίου, τον 11o Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό.


Φέτος, εξαιτίας των πρωτόγνωρων και δυσμενών συνθηκών που όλοι και όλες βιώνουμε από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, λόγω της πανδημίας Covid-19, η γιορτή όπως είναι λογικό δεν μπορούσε να έχει την ίδια μορφή που είχε τα
προηγούμενα 10 χρόνια.

Η Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κυκλάδων με αίσθημα ευθύνης έδωσε το παρών για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά, μέσα από μια διαδικτυακή εκδήλωση-γιορτή.

Αν και η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με διαφορετικό τρόπο, χαρακτηρίστηκε με επιτυχία και με το ευχάριστο γεγονός ότι κατάφεραν να "συναντηθούν" για πρώτη φορά όλες οι Κυκλάδες μαζί, καθώς πήραν μέρος μέλη που κατοικούν σε διαφορετικά νησιά. Οι συμμετέχουσες κατάφεραν και γνωρίστηκαν μεταξύ τους, μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και συμβούλεψαν με τη σειρά τους, νέες μητέρες.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και τώρα στη διοργάνωση δεν συμμετείχαν εταιρείες, όμιλοι και δημόσιοι φορείς. Παρ’ όλο όμως, που δεν συνηθίζεται η εκδήλωση του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού, να έχει τη μορφή ενημέρωσης μέσα από ομιλίες, αυτή
τη χρονιά έγινε μία εξαίρεση, με μία μικρή παρουσίαση, την οποία επιμελήθηκε το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού & Μητρότητας σε συνεργασία με την ομάδα Κυκλάδων, με θέμα: «Covid-19, Εγκυμοσύνη & Θηλασμός».

Μέσα από έγκυρες πηγές παρουσιάστηκαν τα πρωτόκολλα που πρέπει να τηρηθούν σε περίπτωση που μία έγκυος ή/και θηλάζουσα γυναίκα νοσήσει από τον ιό. Οι διοργανώτριες και διαχειρίστριες της Ομάδας Εθελοντών Υποστήριξης Θηλασμού & Μητρότητας, Κυκλάδων, ευχαριστούμε από καρδιάς όλες όσες συμμετείχαν.

Αν και μας έλειψε αρκετά η δια ζώσης επαφή, χαρήκαμε ιδιαίτερα που τα καταφέραμε και φέτος. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η διαφορετική εκδήλωση, ήταν ευχάριστη για όλες όσες συμμετείχαν και ζητάμε συγνώμη για τις πιθανές αστοχίες και δυσκολίες που προέκυψαν

Και του χρόνου, με υγεία!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos