×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Αυστριακούς μαθητές υποδέχτηκε η αντιπεριφερειάρχης

19 Σεπτεμβρίου 2013 13:32

Αυστριακούς μαθητές, που διακρίθηκαν σε Ολυμπιακούς Αγώνες για την αρχαία ελληνική γλώσσα της Αυστρίας και αρίστευσαν στα αρχαία ελληνικά, υποδέχθηκαν

τη Δευτέρα στις 16 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Φ. Χατζηδιάκος και η αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου Ελ. Φτακλάκη. Tην αποστολή των οκτώ Αυστριακών Μαθητών συνόδευε ο καθηγητής Paul Dienstbier και η κα Μαντικού-Hodlmoser. Ο θεσμός των ολυμπιακών αγώνων διοργανώνεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια από την Αυστρο- Ελληνική Ένωση.

Η κα Φτακλάκη αφού αρχικά συνεχάρη τους μαθητές που επέλεξαν να διδαχθούν την αρχαία ελληνική γραμματεία συνομίλησε μαζί τους για τους στόχους και τα όνειρα τους αλλά και για το θαυμασμό που δείχνουν στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Η επιθυμία των μαθητών είναι να μάθουν από την αρχαία ελληνική γλώσσα και όχι από μεταφρασμένα κείμενα την αξία της δημοκρατίας και της φιλοσοφίας. Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος, συνεχάρη και αυτός με τη σειρά του, τους καθηγητές και τους Αυστριακούς μαθητές που μετέχουν της «Ελληνικής Παιδείας», αντλώντας τις αξίες και τα ιδανικά μέσα από τα αρχαία κείμενα και επισήμανε το φωτεινό παράδειγμα των Ευρωπαίων σε μια περίοδο που με ανιστόρητες εισηγήσεις ακόμη και εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου ζητούν την κατάργηση της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών από τα σχολεία μας, διαγράφοντας έτσι την ιστορία, τα ιδανικά και την συνέχεια της φυλής μας.

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχωρούν οι μαθητές για την Αυστρία καθώς λάτρεψαν το νησί της Ρόδου γεγονός που χαροποίησε την κα Φτακλάκη καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές του τόπου μας» ενώ παρότρυνε τους μαθητές να επισκεφθούν και τα άλλα νησιά της Περιφέρειάς μας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos