×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Τοπική Γενική Συνέλευση Σίφνου ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

19 Σεπτεμβρίου 2013 17:55

Αν έχεις ζήσει όλα αυτά τον τελευταίο χρόνο, δεν έχεις άλλη επιλογή!

Κάνεις απεργία για να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία!

• Αν έχεις ζήσει με οικογένειες ολόκληρες να μετακομίζουν σε άλλο νησί Οκτώβρη μήνα, λόγω έλλειψης καθηγητών στα μαθήματα κατεύθυνσης.

• Αν έχεις ζήσει να ξεκινάνε μαθήματα κατεύθυνσης Δεκέμβρη μήνα λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.

• Αν έχεις ζήσει να ξεκινάει και τελικά να τελειώνει όλη η σχολική χρονιά χωρίς να διδαχθούν καθόλου κάποια μαθήματα και το ημερήσιο πρόγραμμα των μαθητών να είναι μειωμένο με 5ωρα και 6ωρα αντί των κανονικών 7ώρων!

• Αν έχεις ζήσει σε χωριό με έναν μόνο αγροτικό ιατρό για 3 νησιά και με σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων το χειμώνα.

• Αν έχεις ζήσει μακριά από τον σύζυγό σου όλο τον χειμώνα, παρέα με το 2χρονο κοριτσάκι σου, χωρίς παιδικό σταθμό!

• Αν δουλεύεις για 4η συνεχόμενη χρονιά σε δυσπρόσιτο σχολείο της νησιωτικής Ελλάδας μακριά από δικούς σου ανθρώπους και την άνοιξη να μαθαίνεις ότι του χρόνου δεν θα σε ξαναπάρουν.

• Αν έχεις ζήσει να μετακινούν μαθητές σε γειτονικό σχολείο γιατί δεν θα γίνει στο δικό σου, τμήμα της κατεύθυνσης που έχουν επιλέξει.

• Αν έχεις 27 μαθητές μέσα σε ένα τμήμα με τα θρανία να μην χωράνε καλά και μάλιστα να έχεις επιχειρήσει να πάς τα παιδιά σε εργαστήριο για πείραμα...

• Αν πρέπει κάποιες μέρες την εβδομάδα να κάνεις 50 χιλιόμετρα δρόμο σε επαρχιακό ορεινό δίκτυο που έχει συχνά ομίχλη για να συμπληρώσεις το υποχρεωτικό πρωινό σου ωράριο, ενώ εθελοντικά κάνεις και το απόγευμα κοινωνικό φροντιστήριο.

• Αν έχεις φάει τουλάχιστον ένα 2ωρο το απόγευμα σπίτι σου για να προσφέρεις στα παιδιά ένα καινούργιο «στοχευμένο» φύλλο εργασίας ή ασκήσεων και την άλλη μέρα να μην έχει το σχολείο σου χαρτί για να το βγάλεις και να το δώσεις...

• Αν στις αρχές του καλοκαιριού μαθαίνεις ότι απολύεται ένας γνωστός συνάδελφός σου των ΕΠΑΛ που έχει δώσει εθελοντικά πολλά απογεύματα από τη ζωή του σε εκδηλώσεις και ενισχυτική διδασκαλία των μαθητών του.

Και αν τον τελευταίο μήνα...

 Εν έτη 2013 μαθαίνεις ότι αφαιρείται η πληροφορική από τα Γενικά Λύκεια και τα αντίστοιχα εργαστήρια μένουν χωρίς βασικό υπεύθυνο!

 Γυρίζοντας σε παλιότερες δεκαετίες, τα σχολεία μένουν χωρίς σχολικούς φύλακες.

 Γυρίζοντας σε παλιότερες δεκαετίες, το σχολείο σου συγχωνεύτηκε με το γειτονικό και είναι προς όφελος των μαθητών να είναι 600 παιδιά στον ίδιο χώρο με έναν διευθυντή!

 Μαθητές με επανεξέταση τον Σεπτέμβριο στα ΕΠΑΛ, δεν μπορούν να εξεταστούν λόγω κατάργησης της ειδικότητας τους.

 Κάθε 2 ημέρες αλλάζει η ανάθεση του μαθήματος της Ιστορίας!

 Σου έχουν δώσει μετάθεση σε σχολείο άλλης περιοχής, αλλά ακόμα, μέσα Σεπτέμβρη 2013 δεν έχεις τοποθετηθεί, ενώ δεν υπάρχουν, εκεί που αυτοί σε πήγαν πριν 1 μήνα, λειτουργικά κενά!

 Σου έχουν αυξήσει το υποχρεωτικό ωράριο κατά 2 ώρες που έτσι και αλλιώς τις έκανες βοηθώντας τα παιδιά, αλλά τώρα που έχεις την ατυχία να είσαι μουσικός θα πηγαίνεις σε 5 διαφορετικά σχολεία τα 2 αρκετά μακριά.

 Σου ζητάνε να βγάλεις με τα παιδιά σε 3 ώρες την εβδομάδα ύλη 80 σελίδων με ασκήσεις, ενώ «πολύ λογικά» το άλλο μάθημα των 110 σελίδων του ίδιου αντικειμένου θα το βγάλεις με 2 ώρες την εβδομάδα!

 Σου ζητάνε να βγάλεις όλη την ύλη με οποιοδήποτε κόστος και χωρίς εμβάθυνση στα μαθήματα της Α΄ Λυκείου, με βάση το νέο Λύκειο, γιατί τα παιδιά θα εξεταστούν με τα κοινά θέματα της τράπεζας θεμάτων.

Άρα τα παιδιά μας θα πρέπει να απευθυνθούν κάπου για βοήθεια από

την Α΄ Λυκείου, αλλιώς θα εγκαταλείψουν το «Νέο Λύκειο» και θα

βγούν στην αγορά της ανεργίας.

 Σε έχουν απολύσει και σου ζητάνε να κάνεις αίτηση για να σε προσλάβουν προσωρινά ως ωρομίσθιο με 350 ευρώ το μήνα και είσαι και τυχερός!

 Σου λένε περίμενε μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη να αποφασίσουμε για τις νέες μετατάξεις από δευτεροβάθμια (Γυμνάσια-Λύκεια) σε πρωτοβάθμια (Δημοτικά), οπότε οι Ξένες γλώσσες και η Γυμναστική στα Λύκεια δεν πειράζει, ας αρχίσουν από τον Οκτώβρη και βλέπουμε...

Αγαπητοί γονείς, μαθητές, συνάδελφοι εκπαιδευτικοί.

Όλα αυτά και άλλα πολλά έχουν προλάβει να γίνουν σε λιγότερο από 1 χρόνο!

Οι τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης υποφέρουν ολοένα και περισσότερο.

Τον Ιούνιο του 2012 οι επίσημα καταγεγραμμένοι άνεργοι ήταν 1.228.989.

Ένα χρόνο μετά, τον Ιούνιο του 2013, όπου όλα τα παραπάνω έχουν συμβεί για το καλό μας και για εξοικονόμηση κάποιων χρημάτων, έχουμε επίσημα 1.403.989 ανθρώπους ανέργους. Κάθε μέρα δηλαδή, έχουμε 479 νέους ανέργους.

Μην πιστεύετε τα μεγάλα κανάλια και την κυβερνητική προπαγάνδα.

Αν συνεχιστούν όλα αυτά στον τομέα της εκπαίδευσης, τα παιδιά μας είναι καταδικασμένα στην ανεργία!

ΑΛΗΘΕΙΑ είναι όλα τα παραπάνω χωρίς υπερβολές.

Κάθε μία από τις παραπάνω παρατηρήσεις είναι και ένα αίτημα που στηρίζεται σε επιχειρήματα.

Αν αφήσουμε να γίνουν τα πράγματα όπως τα σχεδιάζουν στο Νέο Λύκειο, μέσα στα δύο επόμενα χρόνια 50.000 μαθητές από τις 200.000 που σήμερα φοιτούν θα εγκαταλείψουν το Λύκειο βγαίνοντας στην ανεργία ή στην μαύρη κακοπληρωμένη και χωρίς ασφάλεια εργασία, ενώ πάνω από 20.000 εκπαιδευτικοί θα χάσουν τη δουλειά τους.

Αν δεν αντιδράσουμε το νησί μας θα έχει ολοένα και λιγότερους εκπαιδευτικούς (όπως άλλωστε και γιατρούς) και δεν θα γίνονται βασικά μαθήματα.

Ήδη πολλά μικρότερα σχολεία με 30 – 50 μαθητές, τώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές δεν έχουν ούτε τους μισούς εκπαιδευτικούς από όσους θα χρειαστούν εφέτος και κάποιες οικογένειες ήδη μετακόμισαν προς μεγαλύτερα αστικά κέντρα.

Απεργία δεν κάνουμε για να είναι κλειστά τα σχολεία.

Άλλωστε με αυξημένο το αίσθημα ευθύνης που έχουμε απέναντι στα παιδιά μας, τα βασικά μαθήματα όπως της κατεύθυνσης δεν θα χαθούν.

Απεργία κάνουμε για να μην κλείσουν τα σχολεία.

Απεργία κάνουμε για να είναι τα σχολεία ανοιχτά και φέτος και τα επόμενα χρόνια. Απεργία κάνουμε για να λειτουργούν τα σχολεία κανονικά.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos