Online επιχείρηση σε νησί: "Ανέβασε" την στα ύψη

18 Νοεμβρίου 2020 18:03

Τους θερινούς μήνες, πολλοί τουρίστες επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά και οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων μένουν ικανοποιημένοι με τις πωλήσεις των προϊόντων τους. Τι γίνεται, όμως, τους υπόλοιπους μήνες;

Ένα επιτυχημένο κατάστημα, θα πρέπει να έχει αρκετούς πελάτες, όλο τον χρόνο. Έτσι, πολλοί επιχειρηματίες, πλέον, αποφασίζουν να εισέλθουν στο διαδίκτυο. Εάν και εσύ πρόσφατα δημιούργησες το δικό σου e-shop και θέλεις να το "ανεβάσεις" στα ύψη, συνέχισε το διάβασμα. Θα μάθεις μερικά μυστικά για να τα καταφέρεις.

ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ E-SHOP

Αρχικά, έλεγξε προσεκτικά το ηλεκτρονικό κατάστημα που έχεις. Έχει εύηχο, σύντομο και απλό όνομα; Είναι ελκυστική η εμφάνισή του και μπορεί κάποιος εύκολα να δει τα προϊόντα που πουλάς; Είναι φιλικό για τις κινητές συσκευές; Υπάρχουν σε εμφανές σημείο τα στοιχεία επικοινωνίας και το "καλάθι αγορών"; Εάν απάντησες θετικά στις ερωτήσεις, μπορείς να συνεχίσεις στο επόμενο βήμα. Διαφορετικά, πρέπει να διορθώσεις πιθανές αστοχίες στο e-shop σου. Οι πελάτες στο διαδίκτυο κινούνται με γρήγορους ρυθμούς. Με ένα "κλικ" μπορούν να αγοράσουν το προϊόν που πουλάς και με ένα άλλο μπορούν να φύγουν από το ιστότοπο και να μη επιστρέψουν ποτέ ξανά.  Γι αυτό το λόγο, θα πρέπει οι φωτογραφίες των προϊόντων να δείχνουν όμορφες και να είναι εύκολη η διαδικασία αγοράς. Πριν ολοκληρώσει την αγορά ο χρήστης, είναι καλό να του ζητήσεις να κάνει εγγραφή για να παρακολουθήσει την πορεία της παραγγελίας του. Με αυτό το τρόπο, θα αποκτήσεις μία λίστα με email πελατών.

EMAIL MARKETING

Με τις κατάλληλες στρατηγικές marketing, θα καταφέρεις να αυξήσεις τις πωλήσεις. Πολλές έρευνες δείχνουν πως τα email είναι μία εξαιρετική στρατηγική διαφημιστικής καμπάνιας. Μόλις αποκτήσεις μία λίστα με τα email των πελατών, στείλε ένα newsletter για να ενημερώσεις τους πελάτες για τα νέα προϊόντα ή για ειδικές προσφορές. Επίσης, θα μπορούσες να στείλεις ευχές μέσω email κατά την διάρκεια των γιορτών ή να προσφέρεις έκπτωση σε κάποιο πελάτη την μέρα των γενεθλίων του. Με αυτό το τρόπο, ενισχύεται η σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες και θα θυμούνται την επωνυμία της επιχείρησης σου, πιο έντονα την στιγμή που θα θελήσουν να αγοράσουν κάτι νέο.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG

Ακόμα, εάν η online επιχείρησή σου, εμφανίζεται πρώτη στις αναζητήσεις της Google, θα έχει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Η δημιουργία ενός blog θα σε βοηθήσει σε αυτό το εγχείρημα. Στο blog, θα δημοσιεύεις άρθρα και θα χρησιμοποιείς λέξεις-κλειδιά. Φρόντισε να είσαι συνεπής στην δημοσίευση νέων κειμένων και μη το παρατήσεις μετά από 2-3 κείμενα. Είναι ένας πολύς καλός τρόπος για να μετατρέψεις τους αναγνώστες του blog σε δυνητικούς αγοραστές. Τα θέματα των άρθρων που δύναται να γράψεις, είναι πολλά. Για παράδειγμα, αν πουλάς ένα παραδοσιακό νησιώτικο γλυκό, θα μπορούσες να γράψεις την ιστορία προέλευσής του. Ή αν πουλάς σπόρους φυτών, θα μπορούσες να περιγράψεις την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να φυτέψει λουλούδια. Αν χρειαστείτε την βοήθεια κάποιου ειδικού μπορείτε να επισκεφτείτε στο koalla.gr το section «Συγγραφή».

SOCIAL MEDIA MARKETING

Το social media marketing, αποτελεί το σημαντικότερο εργαλείο για να προωθήσεις τα προϊόντα σου. Επέλεξε ποιες κοινωνικές πλατφόρμες θα χρησιμοποιήσεις και δημιούργησε λογαριασμό. Εάν δεν είσαι αρκετά εξοικειωμένος με τα social media, επέλεξε στην αρχή δύο μόνο μέσα και άσε τα υπόλοιπα για αργότερα. Θυμήσου πως πρέπει να είσαι διαρκώς ενεργός, να ανεβάζεις τουλάχιστον δύο φορές την μέρα ένα status, μια φωτογραφία ενός προϊόντος, μια εικόνα με αστεία λεζάντα. Πριν δημοσιεύσεις οτιδήποτε στο Instagram ή στα άλλα κοινωνικά μέσα, αποφάσισε ποια hashtag θα χρησιμοποιήσεις. Είναι σημαντικά γιατί θα κάνουν το περιεχόμενο σου ορατό και πιο εύκολα προσβάσιμο στους δυνητικούς αγοραστές. Έτσι, τα hashtag θα πρέπει να σχετίζονται με την επιχείρηση που έχεις και με το προϊόν, να είναι δημιουργικά και να παραμένουν στο μυαλό του αγοραστή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπρόσθετα, θα μπορούσες να ξεκινήσεις σε κάποια κοινωνική πλατφόρμα ένα θέμα για συζήτηση και να προσκαλέσεις τους χρήστες να πουν την γνώμη τους. Ή δημιούργησε διάφορα βίντεο και "ανέβασε" τα. Σε αυτά, θα μπορούσες, για παράδειγμα, να δείξεις ένα νέο προϊόν που παρέλαβες. Ακόμη, θα μπορούσες σε live video να πραγματοποιήσεις κάποιους διαγωνισμούς με δώρα. Η διατήρηση μίας επιτυχημένης online επιχείρησης, δεν είναι πάντα μία εύκολη υπόθεση. Όμως, εάν ακολουθήσεις τις κατάλληλες τακτικές marketing και έχεις μεγάλη υπομονή, θα καταφέρεις να δεις αύξηση στις πωλήσεις. Το άρθρο αυτό γράφτηκε από έναν επαγγελματία writer της koalla.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos