Απάντηση των Δημάρχων Μήλου, Σίφνου και Σερίφου στην εταιρεία Παναγία Οδηγήτρια....

23 Οκτωβρίου 2013 16:22

...με την οποία ζητάει ματαίωση του προγραμματισμένου επιδοτούμενου δρομολογίου.


Στις 21 Οκτωβρίου λάβαμε επιστολή από την εταιρεία Παναγιά Οδηγήτρια, πλοιοκτήτρια του Ε/Γ-Ο/Γ Άγιος Γεώργιος, μέσω των πρακτόρων της στα νησιά μας, σύμφωνα με την οποία ζητάει ματαίωση του προγραμματισμένου επιδοτούμενου δρομολογίου της άγονης γραμμής για τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013. Αντ' αυτού, αιτείται να του δοθεί άδεια για εκτέλεση δρομολογίου από και προς Πειραιά αυθημερόν φθάνοντας μόνο μέχρι τη Μήλο.

Η εταιρεία Παναγιά Οδηγήτρια σε αυτό το έγγραφο επικρίνει α) το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για τη μη έγκριση του αιτήματός της και β) τους Δημάρχους Μήλου, Σίφνου και Σερίφου καθώς και τοπικούς φορείς, ότι δεν υποστηρίξαμε αυτό το αίτημα με επιστολή μας στο Υπουργείο. Επιπλέον η εταιρεία εκφράζει την «αγωνία» της για την μη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού ενόψει του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου και τη «στενοχώρια της» που, παρά τη μεγάλη ζήτηση στο τηλεφωνικό της κέντρο, δεν μπορεί να δώσει σαφή και θετική απάντηση.

Οι Δήμαρχοι λοιπόν, Μήλου, Σίφνου και Σερίφου εκ μέρους των δημοτών, αλλά και των επισκεπτών των νησιών μας, ρωτάμε τη συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή εταιρεία:

• Γ Ι Α Τ Ι δεν είχε την ίδια αγωνία για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού όταν δεν δημοσιοποίησε έγκαιρα για πολλοστή φορά τα εγκεκριμένα από το Σ.Α.Σ. δρομολόγιά της στο ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων(FORTHcrs), για τα έτη 2012 και 2013;

• Γ Ι Α Τ Ι δεν είχε την ίδια ευαισθησία απέναντι στους νησιώτες, όταν φωνάζαμε ότι ζημιωνόμαστε οικονομικά και δυσφημιζόμαστε ως τουριστικοί προορισμοί, με τις συνεχείς ακυρώσεις κρατήσεων, λόγω της καταχώρησης των δρομολογίων από την εταιρεία στο ηλεκτρονικό σύστημα κυριολεκτικά στο παρά πέντε;

• Γ Ι Α Τ Ι δεν είχε την ίδια στενοχώρια όταν και πέρυσι και φέτος σε κάποιες περιπτώσεις το πλοίο της εταιρείας αναχωρούσε από το λιμάνι του Πειραιά με καθυστέρηση 30min έως και 1h 45min, ταλαιπωρώντας αφάνταστα τους ταξιδιώτες, αγνοώντας τις διαμαρτυρίες μας και υποχρεώνοντάς μας σε εξώδικα;

• Γ Ι Α Τ Ι δεν υπερασπίζεται με το ίδιο σθένος τους ταξιδιώτες των νησιών μας, όταν το τελευταίο δεκαπενθήμερο καθυστερεί συστηματικά το πλοίο της εταιρείας Ε/Γ-Ο/Γ Άγιος Γεώργιος τόσο στην άφιξη του από Πειραιά όσο και στην αναχώρησή του προς Πειραιά από 30min έως και 1½h και στα τρία(3) προγραμματισμένα επιδοτούμενα δρομολόγια;

• Τέλος, Γ Ι Α Τ Ι ξαφνικά θυμάται να ζητήσει τη συνδρομή των τοπικών φορέων για αυτή τη μία και μόνη φορά, όταν επανειλημμένα έχει αγνοήσει εκκλήσεις, παρακλήσεις, αιτήματα και απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών για τα αυτονόητα;

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα ηνία των Δήμων μας, βασικός μας στόχος και επιδίωξη ήταν και είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη, συχνότερη και με σύγχρονα πλοία ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας.

1. Η εταιρεία Παναγιά Οδηγήτρια με το Ε/Γ-Ο/Γ Άγιος Γεώργιος έχει μειοδοτήσει στην επιδοτούμενη άγονη γραμμή της Σικίνου-Φολεγάνδρου με την πραγματοποίηση τριών (3) δρομολογίων εβδομαδιαίως τα οποία είναι και τα μόνα που πραγματοποιεί.

2. Κάθε πρόσθετο δρομολόγιο που εξυπηρετεί τα νησιά μας από οποιαδήποτε ακτοπλοϊκή εταιρεία φυσικά και μας βρίσκει σύμφωνους και υπέρμαχους. Άλλωστε με την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία κυρίως δύο (2) χρόνια όσον αφορά στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Δυτικών Κυκλάδων την χειμερινή κυρίως περίοδο (από Οκτώβριο έως Απρίλιο), η εκτέλεση μόνο τριών (3) δρομολογίων την εβδομάδα από και προς Πειραιά θεωρείται η κατ' ελάχιστον εξυπηρέτηση των νησιών μας.

3. Για το συγκεκριμένο δρομολόγιο της 28ης Οκτωβρίου 2013 η ένσταση μας ήταν ότι το πλοίο δεν θα έφθανε μέχρι τη Σίκινο και τη Φολέγανδρο, δηλαδή δεν θα πραγματοποιούνταν το προγραμματισμένο επιδοτούμενο δρομολόγιο. Αντ' αυτού, μετά από επικοινωνία των πρακτόρων της εταιρείας στα νησιά με εμάς, προτείναμε να πραγματοποιήσει η εταιρεία έκτακτο δρομολόγιο την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, όπως αιτείται και φυσικά να μεταφέρει το προγραμματισμένο επιδοτούμενο δρομολόγιο της Δευτέρας για την Τρίτη 29 Οκτωβρίου το πρωί. Αντιλαμβάνεται ο καθένας, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαμε τρεις (3) Δήμαρχοι να προτείνουμε στο αρμόδιο Υπουργείο την εξυπηρέτηση μόνο των «δικών μας» νησιών αγνοώντας τις ανάγκες των μικρότερων νησιών (η Σίκινος και η Φολέγανδρος θα «ξανάβλεπαν» πλοίο μετά από πέντε (5) ημέρες!!!).

Με άλλα λόγια, εάν η εταιρεία επιθυμεί να κάνει «οικονομία δυνάμεων» πραγματοποιώντας μόνο τα δύο (2) από τα τρία (3) επιδοτούμενα δρομολόγια, δεν μπορεί αυτό να μας βρει σύμφωνους.

Κλείνοντας, ενημερώνουμε ότι όλα τα παραπάνω θα τεθούν προς συζήτηση στα Δημοτικά συμβούλια των νησιών μας.

Ο Δήμαρχος Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης,

Ο Δήμαρχος Σίφνου Ανδρέας Μπαμπούνης,

Ο Δήμαρχος Σερίφου Αντώνης Αντωνάκης

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos