Στην Σύρο πίνουν ούζο εξ' αποστάσεως - Η ιδέα που «γεννήθηκε» εν μέσω πανδημίας

05 Δεκεμβρίου 2020 20:14

Το σκηνικό, μέχρι πρότινος, ήταν γνωστό. Γύρω από ένα τραπέζι μία παρέα φίλων, γνωστών ή συνεργατών έπιναν ούζο, έτρωγαν διάφορους μεζέδες, κουβέντιαζαν σε χαλαρή διάθεση και συχνά – πυκνά τσούγκριζαν τα ποτήρια τους με την πιο χαρακτηριστική πρόποση: στην υγειά μας!

 

Η πανδημία όμως του κορωνοϊού, τα μέτρα πρόληψης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού και τα κλειστά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε ολόκληρη τη χώρα απαγορεύουν αυτό το διάστημα τέτοιου είδους συναθροίσεις. Έτσι «γεννήθηκε» η ιδέα από τον Χάρη Βεκρή, συλλέκτη ούζου στη Σύρο, να προχωρήσει στο «στήσιμο» ενός διαδικτυακού τραπεζιού, μέσω της πλατφόρμας webex, στο οποίο θα έχουν τη δυνατότητα οι λάτρεις του παραδοσιακού ελληνικού ποτού να τα …πίνουν εξ αποστάσεως.

«Σπίτι ασφαλής να μείνεις, με παρέα να το πίνεις!», είναι το μήνυμα κατά τη διάρκεια της καραντίνας, όπως εξήγησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ–ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» ο συλλέκτης Χάρης Βεκρής για την κουβεντούλα εξ αποστάσεως των ουζόφιλων από όλη τη χώρα και τις TSOUzoposies Online, που ξεκινάνε από την ερχόμενη Κυριακή 6 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Βεκρή, οι διαδικτυακές συζητήσεις για το ούζο θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή, στη μία το μεσημέρι, την ώρα που ανοίγει στους περισσότερους η όρεξη και λίγο πριν από το μεσημεριανό φαγητό και θα διαρκέσουν όσο διάστημα ισχύει το lockdown. Οι φίλοι του ούζου που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος και να πιούν ουζάκι παρέα διαδικτυακά, μπορούν να στείλουν μήνυμα στην ιστοσελίδα www.tsou.gr γράφοντας το όνομα τους, την πόλη που κατοικούν και το e-mail τους, όπου θα λάβουν πρόσκληση για τη διαδικτυακή ουζοποσία.

Σε αυτές τις διαδικτυακές συναθροίσεις, κάθε εβδομάδα, πέρα από τους λάτρεις του παραδοσιακού ποτού θα συμμετέχει και ένας επίτιμος καλεσμένος από διαφορετική ποτοποιία της χώρας, στον οποίο θα απευθύνονται ερωτήματα και απορίες των φίλων του ούζου.

«Το ούζο δεν πίνεται μόνο του. Δεν είναι σαν άλλα ευρωπαϊκά ποτά. Θέλει παρέα και γι’ αυτό ξεκινήσαμε τις διαδικτυακές συναντήσεις ώστε να το πίνουμε κάνοντας κουβεντούλα για περίπου μία ώρα. Ουζερί και ταβέρνες δεν υπάρχουν αυτό το διάστημα λόγω κορωνοϊού, όπως συνηθίζαμε να πηγαίνουμε παλαιότερα τις Κυριακές, άρα θα τα λέμε εξ αποστάσεως», συμπλήρωσε ο Συριανός συλλέκτης.

Ο κ. Βεκρής ξεκίνησε την προσωπική συλλογή του ούζου πριν από αρκετά χρόνια και συνεχώς την εμπλουτίζει. Αυτό το διάστημα έχει φτάσει τις 800 ετικέτες που προέρχονται από περισσότερες από 200 μικρές και μεγάλες ποτοποιίες στην Ελλάδα και την Κύπρο. Ακολούθως, προχώρησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας tsou.gr (που θα μπορούσε να διαβαστεί και ως τσού.γκρισε) ώστε ο καθένας να μπορεί να μάθει για την ιστορία του ούζου, αλλά και να παραγγείλει από κάθε γωνιά του πλανήτη, από τις παρασκευάστριες εταιρείες, την ετικέτα της αρεσκείας του.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos