×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Συνεχίζονται οι έρευνες στο πλοίο που μετέφερε οπλισμό

12 Νοεμβρίου 2013 11:46

Έκτακτη και αυθημερόν μετάβαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στη Ρόδο για το πλοίο που μεταφέρει οπλισμό.

Στη Ρόδο μετέβησαν εκτάκτως και αυθημερόν (11-11-2013) ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Δημήτρης Μπαντιάς, προκειμένου να διενεργήσουν αυτοψία, καθώς και για να έχουν άμεση ενημέρωση σχετικά με τις έρευνες που διεξάγονται από το Λιμενικό για το περιεχόμενο του φορτίου του πλοίου «Nour m», υπό σημαία Σιέρα Λεόνε.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, μετά το πέρας του ελέγχου, δήλωσε σχετικά:

«Είναι μεγάλη επιτυχία του Λιμενικού Σώματος που το πλοίο αυτό βρίσκεται δεσμευμένο σήμερα στο λιμάνι της Ρόδου. Είναι μία επιτυχία, διότι το πλοίο αυτό έχει οπλισμό που κατευθυνόταν σε μια από τις εμπόλεμες ζώνες της Μεσογείου, στις οποίες απαγορεύεται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, να μεταφέρονται πολεμοφόδια.

Η Ελλάδα τηρώντας τις διεθνείς της υποχρεώσεις κρατάει σήμερα αυτό το πλοίο και κάνει έλεγχο στο φορτίο.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, που κάνοντας τη δουλειά τους,απέδειξανγια ακόμη μια φορά,ότι τα θαλάσσιασύνορα μας είναι ασφαλή και ότι η Ελλάδα ασκεί με πληρότητα όλα τα εθνικά της δικαιώματα.

Και βέβαια,εκφράζουμε την εμπιστοσύνη στις δικαστικές αρχές, οι οποίες θα αναλάβουν από εδώ και πέρα να διερευνήσουν αυτή την ύποπτη υπόθεση».alt

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos