Φόρος Ακίνητης Περιουσίας μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων

08 Δεκεμβρίου 2013 14:54

Κύριοι βουλευτές,

Ενόψει του φορολογικού νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ ή ΕΝ.Φ.Α.) σας ζητούμε να παρέμβετε και να αξιώσετε την ισότιμη μεταχείριση φυσικών και νομικών προσώπων. Κάτι που είναι λογικά αυτονόητο, δηλαδή ότι μια ξενοδοχειακή επιχείρηση πρέπει να πληρώνει ένα συγκεκριμένο ποσό για ΦΑΠ –ανάλογο της έκτασής της- αλλά το ίδιο, είτε ανήκει σε εταιρεία, είτε ανήκει σε ένα άτομο ... δυστυχώς δεν ισχύει!!

Εάν δεν εξισωθούν οι συντελεστές φορολόγησης των ατομικών επιχειρήσεων φυσικών προσώπων με τα νομικά πρόσωπα, οι συνέπειες για τον κλάδο των επιχειρηματιών ξενοδοχειακών καταλυμάτων θα είναι δυσάρεστες καθώς το 95% των μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων στις Κυκλάδες, είναι ατομικές επιχειρήσεις. Οι 3.500 συνάδελφοί μας δικαιολογημένα θα αγανακτήσουν με την έλλειψη λογικής και δικαιοσύνης.

Θεωρούμε ότι ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ, ΟΛΑ τα ξενοδοχειακά καταλύματα – φυσικών προσώπων, κάθε μορφής και κατηγορίας, να έχουν την ίδια οικονομική επιβάρυνση με τις εταιρίες νομικών προσώπων που είναι 0.33 τoις χιλίοις σε αντίθεση με τις ατομικές επιχειρήσεις που φορολογούνται από 0,5% έως 2% ανάλογα με την περιοχή που βρίσκονται.

ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ,

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos