Με ευλάβεια και λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια στη Σύρο

06 Ιανουαρίου 2014 20:24

Με σύμμαχο τον καιρό πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Κανάρη της Ερμούπολης προκειμένου να δει από κοντά τον αγιασμό των υδάτων.

Ανήμερα της μεγάλης γιορτής πραγματοποιήθηκε η θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου για να ακολουθήσει η λιτανεία του Τιμίου Σταυρού στους δρόμους της πόλης παρουσία του Βουλευτή Κυκλάδων Παναγιώτη Ρήγα, του Δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης Γιάννη Δεκαβάλλα, του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Πουσσαίου και εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου.

Όταν η λιτανευτική πομπή έφτασε στην Πλατεία Κανάρη για τον αγιασμό των υδάτων και μετά τη σύντομη δέηση, ακολούθησε το πατροπαράδοτο θρησκευτικό έθιμο της ρίψεως του σταυρού στη θάλασσα.

Αρκετοί ήταν και οι συριανοί κολυμβητές που έπεσαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Ερμούπολης και έδωσαν "μάχη" για να πιάσουν το σταυρό.

Αυτός που τον ανέσυρε από τη θάλασσα ήταν o Μπάμπης Τζέρμπος (25χρονών) που δημιουργεί πλέον παράδοση σε αυτό, αφού το έχει καταφέρει άλλες 3 φορές στο παρελθόν.

Ακολούθως, ο Μητροπολίτης Σύρου του δώρισε έναν χρυσό σταυρό και του έδωσε τις ευλογίες του, υπό το χειροκρότημα του κόσμου.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο φέτος ...οι κολυμβητές δυσκολέυτηκαν αρκετά.

Κατά τη διάρκεια του αγιασμού των υδάτων εισήλθε στο λιμάνι της Ερμούπολης το πλοίο Blue Star Ithaki, το οποίο συμμετείχε στις άγιες εκδηλώσεις με ρίψη νερού.

Πηγή: www.cyclades24.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos