Αγιασμός και κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Δήμο Αμοργού

10 Ιανουαρίου 2021 15:57

Προσαρμοσμένη στους κανόνες περιορισμού των συνεπειών από την πανδημία του κορονοϊού και με την τήρηση των μέτρων προστασίας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, στο Δημαρχείο Αμοργού, ο καθιερωμένος αγιασμός για την αρχή του νέου έτους και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας για το 2021.

Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός μεταξύ των δημοτικών υπαλλήλων και συνεργατών, κόπηκαν δύο βασιλόπιτες, στις 10:00 και στις 14:00. Οι ιερείς Γεώργιος Θεολογίτης και Ιωάννης Νομικός τέλεσαν τον αγιασμό και ευλόγησαν τις βασιλόπιτες.

Παρόντες μαζί με τους υπαλλήλους, ήταν ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος και οι Αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Γρίσπος, Καλλιόπη Δεσποτίδη και Εμαννουήλ Βασσάλος. Τα δύο φλουριά έπεσαν στις υπαλλήλους καθαριότητας Μόσχα Δεσποτίδη και Βασιλική Θεολογίτη.

«Εύχομαι καλή χρονιά, με υγεία, σε εσάς και στις οικογένειες σας. Τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό μας υποχρέωσαν σε μια διαφορετική, λιτή τελετή και όχι στην καθιερωμένη γιορτή με τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας, τα τοπικά εδέσματα και την παρουσία πλήθους κόσμου. Αυτή η ιδιαίτερη συνθήκη της πανδημίας έφερε πολλές αλλαγές και κάποιες φορές και εμπόδια στο έργο μας. Καταφέραμε όλοι μαζί, με συνεργασία και συνεννόηση να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να παράξουμε σημαντικό έργο. Είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσουμε και τη νέα χρονιά την αποτελεσματική κοινή μας πορεία για το καλό της Αμοργού μας. Χρόνια Πολλά και πάντα καλότυχες η Μόσχα και η Βασιλική που βρήκαν το φλουρί» δήλωσε ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos