×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Τηλεδιάσκεψη με θέμα την Αλιεία στη Σύρο

24 Ιανουαρίου 2014 12:46

Ολοκληρώθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2014 η ενημέρωση στελεχών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής σε θέματα Αλιείας, που διοργάνωσε η 6η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

με την συνεργασία της Διεύθυνσης Ελέγχου Αλιείας (Δ.ΕΛ.ΑΛ.) του Αρχηγείου Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, στην Ερμούπολη της Σύρου. Οι εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο παρέχουν τη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης (VIDEO CONFERENCE) με τα νησιά ΑΝΔΡΟΥ - ΤΗΝΟΥ - ΜΥΚΟΝΟΥ - ΠΑΡΟΥ - ΝΑΞΟΥ - ΜΗΛΟΥ - ΘΗΡΑΣ.

Στην ανωτέρω ενημέρωση που διήρκεσε από 20-22/01/2014 συμμετείχαν για πρώτη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης οι υπεύθυνοι των Γραφείων Αλιείας των Λιμενικών Αρχών των Κυκλάδων (ΣΥΡΟΥ - ΑΝΔΡΟΥ - ΤΗΝΟΥ - ΜΥΚΟΝΟΥ - ΠΑΡΟΥ - ΝΑΞΟΥ - ΜΗΛΟΥ - ΘΗΡΑΣ) και ΣΑΜΟΥ, καθώς και των υπολοίπων Λιμενικών Αρχών / Υπηρεσιών της χώρας, μέσω διαδικτύου (livestreaming). Με αυτό τον τρόπο δόθηκε η δυνατότητα της παρέμβασης των συμμετεχόντων στην ενημέρωση, είτε ζωντανά, είτε μέσω υποβολής ερωτημάτων με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στα οποία εδόθησαν απαντήσεις-διευκρινήσεις. Συμμετείχαν πάνω από εξήντα Λιμενικές Αρχές ενώ μετά από τεχνική επεξεργασία από την αρμόδια Διεύθυνση η τριήμερη παρουσίαση θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο ανά θεματική ενότητα για ενημέρωση των ενδιαφερομένων πολιτών η στελεχών Λ.Σ.

Εισηγητές στην ενημέρωση ήταν τα στελέχη της Δ.ΕΛ.ΑΛ.: α) Υποπλοίαρχος Λ.Σ ΧΑΣΑΝΙΔΗΣ Γεώργιος, β) Υποπλοίαρχος Λ.Σ ΚΟΥΖΙΛΟΥ Σταυρούλα και γ) Επικελευστής Λ.Σ ΑΚΡΙΒΟΣ Δημήτριος. Το συντονισμό κατά την διάρκεια διεξαγωγής της ενημέρωσης είχε το στέλεχος της 6ης ΠΕΔΙΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. Ανθυπασπιστής Λ.Σ ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ Μάρκος, ενώ στην παραλαβή και στην επεξεργασία των ερωτημάτων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ήταν ο Σημαιοφόρος Λ.Σ ΚΑΨΑΣΚΗΣ Παρασκευάς (Ν/Γ 511) και η Επικελευστής Λ.Σ ΒΟΥΤΣΙΝΑ Μαρία (6η ΠΕΔΙΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ). Την γενική εποπτεία είχε ο Διοικητής 6ης ΠΕΔΙΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Γεώργιος.

Σκοπός της διεξαγωγής της ανωτέρω ενημέρωσης ήταν η διευκόλυνση στην άσκηση των καθηκόντων των στελεχών των Γραφείων Αλιείας των Λιμενικών Αρχών/Υπηρεσιών σε ολόκληρη την επικράτεια και κατ' επέκταση η επίτευξη ποιοτικότερης εξυπηρέτησης των πολιτών και ειδικότερα των αλιέων.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Αρχηγός Λ.Σ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Δημήτριος ΜΠΑΝΤΙΑΣ στα στελέχη που συνέλαβαν την ιδέα και υλοποίησαν την ανωτέρω πιλοτική τηλεδιάσκεψη. Ανάλογες επιμορφωτικές συναντήσεις προγραμματίζονται στο άμεσο μέλλον και σε άλλους τομείς (λ.χ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΟΠΛΟΝΟΜΕΙΟ κ.α.) με τον ίδιο τρόπο, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάρτιση των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ανάλογα με τα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής θα εξετασθεί η υλοποίηση, σε μόνιμη βάση, της εκπαίδευσης των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ με τηλεδιάσκεψη-τηλεκπαίδευση.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν τα παρακάτω:

Κανόνες Αλιευτικής Πολιτικής, Διοικητικός Έλεγχος Αλιείας, Εργαλεία παράκτιας αλιείας, Αλιευτικά εργαλεία «μηχανότρατα-βιντζότρατα», «γρι-γρι», Ερασιτεχνική αλιεία, Διατάξεις αναφορικά με τα μεγάλα πελαγικά είδη, Ημερολόγια Αλιείας, Αλιεύματα, Αλιευτικές Επιθεωρήσεις, Εθνικό Αλιευτικό Μητρώο, Ηλεκτρονική εφαρμογή αποφάσεων αλιευτικής νομοθεσίας, χρήση οργάνου μέτρησης διχτυού, Κέντρο Παρακολούθησης Αλιείας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos