300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

ΚΕΔΕ: Για τα ΕΛΤΑ του νησιωτικού χώρου

25 Ιανουαρίου 2021 17:10
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΕΔΕ: Για τα ΕΛΤΑ του νησιωτικού χώρου

test2

test2

Την ανάγκη άρσης του νέου σχεδιασμού διανομής και αριθμού διανομέων των ΕΛ.ΤΑ. που τέθηκε σε ισχύ την 01.01.21 και μείωσε τον αριθμό διανομέων των καταστημάτων ΕΛ.ΤΑ. που λειτουργούν ανά


περιοχή, πλήττοντας τον τρόπο διανομής αλληλογραφίας σε πολλές περιοχές, αλλά ιδιαίτερα σε νησιωτικούς και τουριστικούς δήμους, αποφάσισε σε σημερινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ.

Επισημαίνεται ότι το ζήτημα έθεσε, ειδικά για τους νησιωτικούς και τουριστικούς δήμους των Κυκλάδων ο Δήμαρχος Μυκόνου, σε σχετική επιστολή που απέστειλε προς το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή επισημαίνεται ότι «στους νησιωτικούς και δη τουριστικούς Δήμους, όπως παραδείγματος χάρη, ο Δήμος της Μυκόνου, που βάσει της τελευταίας απογραφής του 2011, απαριθμούσε 10.134 μόνιμους κάτοικους και σαφώς σήμερα, κατόπιν του μεγάλου χρονικού διαστήματος που έχει παρέλθει, ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί κατά πολύ, κρίνεται σκόπιμο να συνυπολογιστεί η έντονη εποχικότητα κατά τους θερινούς μήνες, με αφίξεις επισκεπτών και εργαζομένων που αυξάνουν το πλήθος των ευρισκόμενων στο νησί περίπου στις 180.000 (εκατό ογδόντα χιλιάδες) ημερησίως, σε συνδυασμό με το πλήθος των διάσπαρτων κατοικιών και τον τεράστιο όγκο των ιδιωτικών επιχειρήσεων καθώς επίσης και το γεγονός ότι πολλά από τα νησιά αυτά, όπως ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αποτελούν συμπλέγματα με αλλά γειτονικά τους (Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα) που στερούνται καταστημάτων ΕΛ.ΤΑ., γίνεται αντιληπτό πως αθροιστικά όλα τα παραπάνω επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τον όγκο εργασίας των καταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ».

Επιπλέον αναφέρεται ότι, ειδικότερα για το νησί της Μυκόνου «με περίπου 3.000 (τρείς χιλιάδες) θυρίδες να αντιστοιχούν στους κατοίκους του και δεδομένου ότι το κάθε σημείο παράδοσης αλληλογραφίας (ταχυδρομική θυρίδα) απέχει κατά μέσο όρο περίπου 8χλμ. από το άλλο, είναι αντιληπτό ότι ένας διανομέας είναι πρακτικά αδύνατο να εξυπηρετήσει ένα ολόκληρο νησί, συνυπολογίζοντας στα παραπάνω, πως μόνο η Χώρα Μυκόνου λόγω της ρυμοτομίας της, ως είθισται και στα περισσότερα νησιά (στενά πλακόστρωτα σοκάκια και σκαλιά) αδυνατεί να εξυπηρετηθεί με μηχανοκίνητη διανομή και ο ταχυδρόμος παραδίδει την αλληλογραφία κατ’ οίκον σε καθημερινή βάση, περπατώντας αρκετά χιλιόμετρα, με κάθε καιρική συνθήκη.

Σημειωτέο δε, πως μεγάλος όγκος αλληλογραφίας λόγω του μη ικανοποιητικού αριθμού διάθεσης θυρίδων στους δημότες των νησιών, αναγκαστικά παραδίδεται στην οικία του εκάστοτε δημότη, έναν προς έναν, με 1 (έναν) διανομέα (ταχυδρόμο) να αντιστοιχεί πλέον για παράδειγμα, σε ολόκληρο το νησί της Μυκόνου έναντι των 3 (τριών) που υπηρετούσαν στο κατάστημα προγενέστερα.

Υπό το πρίσμα της εφαρμογής του νέου αυτού σχεδιασμού διανομής, στην πορεία θα σωρεύονται ανεπίδοτα αντικείμενα και η ταλαιπωρία των πολιτών θα μεγαλώσει. Να σημειωθεί ότι σε αρκετά μικρά νησιά δεν λειτουργούν ιδιωτικές εταιρείες ταχυμεταφορών».

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Μυκόνου τόνισε ότι:

«Σε αυτή τη δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία όπου οι τοπικές μας κοινωνίες δοκιμάζονται, η τοπική αυτοδιοίκηση διεκδικεί και απαιτεί από τη Πολιτεία την προώθηση πολιτικών που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, προτείνουμε να αρθεί η απόφαση για μείωση του προσωπικού των καταστημάτων ΕΛ.ΤΑ.

Η συγκεκριμένη απόφαση δημιουργεί μια σειρά πρακτικών προβλημάτων, ειδικά στις νησιωτικές και τουριστικές περιοχές και σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποσυρθεί.

Είμαι βέβαιος ότι, με ψυχραιμία και με ανοιχτό πνεύμα, η Πολιτεία θα επανεξετάσει τη συγκεκριμένη απόφαση».

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Αλλαγή δρομολογίου του Ε/Γ-Ο/Γ...
Σύλληψη (3) αλλοδαπών για οικο... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25
sigi ixthios

chora banner 300x250

cavo doro 22

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούνιος 2019 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Άρση απαγορευτικού απόπλου το βράδυ, εξαντλημένα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια της Δευτέρας 30/6

Πάρος: Άρση απαγορευτικού απόπλου τ...

29 Ιουνίου 2025
Πάρος: Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» από χιλιάδες ταξιδιώτες και οχήματα –Απίστευτο χαώδες μποτιλιάρισμα μετά το απαγορευτικό (Βίντεο)

Πάρος: Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» από...

30 Ιουνίου 2025
Πάρος: Νέες απίστευτες εικόνες από το κυκλοφοριακό χάος στο νησί (Βίντεο)

Πάρος: Νέες απίστευτες εικόνες από...

30 Ιουνίου 2025

Τελευταία Νέα

Κυκλάδες: Μεγάλες υπεραξίες στις πολυτελείς εξοχικές κατοικίες

Κυκλάδες: Μεγάλες υπεραξίες στις πο...

05 Ιουλίου 2025
Αυστηρό πλαίσιο στα τουριστικά καταλύματα που διαθέτουν πισίνες - Τι απαιτείται για τη λειτουργία τους, τα πρόστιμα

Αυστηρό πλαίσιο στα τουριστικά κατα...

05 Ιουλίου 2025
Ρεάλ Μαδρίτης - Ντόρτμουντ: Τριπλασιάζει η «βασιλική» κυριαρχία!

Ρεάλ Μαδρίτης - Ντόρτμουντ: Τριπλασ...

05 Ιουλίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ