Blue Star Delos: Επιστρέφει στα δρομολόγια των Κυκλάδων ανανεωμένο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον

03 Φεβρουαρίου 2021 01:29

Εμφανώς “ανανεωμένο”, αλλά και πιο «φιλικό προς το περιβάλλον» επιστρέφει το Blue Star Delos (στην γραμμή Πειραιάς – Πάρος – Νάξος – Ίος – Θήρα), μετά από την ολοκλήρωση των εργασιών σχετικά με την προσθήκη Scrabbers.



Σύμμαχος στο περιβάλλον λοιπόν ο όμιλος Attica Group, προχωράει στην προσθήκη Scrabbers στον στόλο του.

Τι ακριβώς είναι όμως τα Scrubbers;

Οι πλυντρίδες (Scrubbers) είναι συσκευές προηγμένης τεχνολογίας οι όποιες χρησιμοποιούνται, για τον έλεγχο των αερίων ρύπων. Κατ’ ουσίαν θα μπορούσαμε να πούμε, ότι πρόκειται για κάποιες ειδικές συσκευές, οι οποίες λειτουργούν σαν “φίλτρα” δίνοντας λύσεις σε προβλήματα περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που προέρχονται από τους ρύπους των πλοίων.

Οι πλυντρίδες είναι σύστημα (ανά τύπο και κατασκευή) οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πλοία, αλλά και στην βιομηχανία (διυλιστήρια, εργοστάσια κτλ) ανάλογα τον “τύπο” κατασκευής του εκάστοτε συστήματος.

Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο σίγουρα εγγυάται πιο “καθαρό” περιβάλλον, με μια βασική προϋπόθεση όμως, το αρκετά υψηλό κόστος που προκύπτει από την κατασκευή και την τοποθέτηση τους.

Το πλοίο έχει αντικατασταθεί από το Blue Star Chios, από τις 04 Νοεμβρίου με σκοπό την συντήρηση του και αναμένεται να επιστρέψει στα δρομολόγια του από τις 08/02/21.

 

e-marinews.com

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos