Αμοργός: Έφυγε από τη ζωή ο ευπατρίδης Ιωάννης Γαβαλάς

05 Φεβρουαρίου 2021 01:45

Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή ο ευπατρίδης Αμοργιανός Ιωάννης Γαβαλάς.


Εδώ και δεκαετίες ζούσε στις ΗΠΑ αλλά ποτέ δεν ξέχασε την πατρίδα του.Ο Ιωάννης Γαβαλάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αρκεσίνη Αμοργού και ΄στα τέλη της δεκαετίας του ’60 μετανάστευσε στις ΗΠΑ. Εκεί διακρίθηκε επαγγελματικά στον κατασκευαστικό τομέα και δημιούργησε μια αξιολάτρευτη οικογένεια με τη σύζυγό του Πετρούλα Γαβαλά.

Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στην Αμερική συνδέθηκε με τις κοινότητες και τους ομογενειακούς φορείς και υπήρξε πάντα μπροστάρης στους αγώνες για τα εθνικά μας θέματα και στους εράνους για τον Σύλλογο Αμοργού και για την ίδια την Αμοργό.

Η αγάπη του για την Αμοργό, για την πατρίδα του, ήταν οδηγός σε όλη τη ζωή του. Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους να προσφέρουν δωρεά στην μνήμη του στο Ίδρυμα Αμοργού και Νήσων για την ενίσχυση της Αγίας Παρασκευής

« Μεγάλη η απώλεια, η θλίψη και η συγκίνηση για τον θάνατο του ευπατρίδη συμπατριώτη μας Ιωάννη Γαβαλά. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Η Αμοργός δεν θα ξεχάσει ποτέ την προσφορά του» δήλωσε ο δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos