×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Αναστολή κινητοποιήσεων αποφάσισε η ΠΝΟ ενόψει Πάσχα

09 Απριλίου 2014 17:55

Την αναστολή των περαιτέρω απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε την Τετάρτη η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία εν όψει και του Πάσχα «προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος

 προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ούτως ώστε να συνεχιστεί ο διάλογος, που βρίσκεται σε εξέλιξη, για την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων για τα εν γένει προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο κλάδος». Υπενθυμίζεται πως η ΠΝΟ συμμετείχε στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΝΟ σημειώνεται ότι «οι ναυτεργάτες τελούν σε συνεχή επιφυλακή και ετοιμότητα για να διεκδικήσουν και δυναμικά, όταν χρειαστεί, αυτά που δικαιούνται και αυτά που τους ανήκουν».

Σχετικά με την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2014 που υπογράφηκε την Τρίτη μεταξύ ΠΝΟ και ακτοπλόων αναφέρεται πως πρόκειται για ένα θετικό βήμα στις σχέσεις ναυτεργασίας και εργοδοσίας «και ταυτόχρονα ένα ηχηρό ράπισμα στους εμπνευστές των «επιχειρησιακών συμβάσεων», πλην όμως τα προβλήματα της ανεργίας, των απλήρωτων πληρωμάτων, των μειωμένων και ειδικών συνθέσεων, η υπογραφή ΣΣΕ στις λοιπές κατηγορίες πλοίων, η οικονομική στήριξη του ΝΑΤ και η συρρίκνωση των συνταξιοδοτικών και των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων δεν έχουν επιλυθεί και εξακολουθούν να παραμένουν σε εκκρεμότητα, και για τους λόγους αυτούς η σημαία του αγώνα σαφώς και δεν υποστέλλεται».
www.tovima.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos