Νάξος: Έργα ύδρευσης - αποχέτευσης

05 Μαρτίου 2021 15:42

Δύο ζωτικής σημασίας έργα που συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εξοικονόμηση υδάτινων πόρων, βρίσκονται στο στάδιο δημοπράτησης μετά την έγκριση των διαδικασιών χρηματοδότησής τους, ύψους 2, 7 εκ. ευρώ.


Πρόκειται για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς ακαθάρτων των Κοινοτήτων Βίβλου και Σαγκρίου, προϋπολογισμού 1.960.000 ευρώ και για την κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού και αντλιοστασίων στις Κοινότητες Δαμαριώνα, Φιλωτίου και Χαλκείου, καθώς και ανόρυξη γεωτρήσεων, με προϋπολογισμό 788.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον τρόπο επιχορήγησης των έργων που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και συνομολογείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Η αποπληρωμή του γίνεται αποκλειστικά από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών, χωρίς οικονομική επιβάρυνση του Δήμου.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos