×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Πρόσκρουση ''SPEEDRUNNER ΙΙΙ'' στην προβλήτα της Μήλου

30 Μαϊος 2014 20:56

Προσέκρουσε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''SPEEDRUNNER ΙΙΙ'' Ν.Π.11886, κατά τη διαδικασία χειρισμών απόπλου του για ασφαλές αγκυροβόλιο,

στον προβλήτα του κεντρικού λιμένα ''ΑΔΑΜΑΝΤΑ'' Μήλου, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρής ζημιάς στο πρωραίο τμήμα του.

Από την πρόσκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε εισροή υδάτων, ενώ στο πλοίο επέβαιναν μόνο τα μέλη του πληρώματος.

Από τη Λιμενική Αρχή Μήλου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ''SPEEDRUNNER ΙΙΙ'', ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, του επετράπη η εκτέλεση μεμονωμένου πλου για λιμένες Σίφνου, Σερίφου και Πειραιά την 18.00 αντί της προγραμματισμένης 16.35.

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σερίφου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''AQUA JEWEL'' N.Π. 11045, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση στο λιμένα Σερίφου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Το ''AQUA JEWEL'' το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Μήλο - Κίμωλο - Σίφνο - Σέριφο - Σύρο - Κύθνο - Κέα - Λαύριο), συνέχισε για τον επόμενο λιμένα προσέγγισης.

Στο πλοίο επέβαιναν προς αποβίβαση 7 επιβάτες και 2 Ι.Χ. ενώ στο λιμένα της Σερίφου ανέμεναν προς επιβίβαση 11 επιβάτες, 2 Ι.Χ. και 1 Δ/Κ οι οποίοι θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κύθνου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''AQUA SPIRIT'' N.Π. 10255, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση στο λιμένα Κύθνου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Το ''AQUA SPIRIT'' το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Λαύριο - Κέα - Κύθνο - Σύρο - Τήνο - Άνδρο), αγκυροβόλησε στον όρμο Λουτρών Κύθνου, μέχρι βελτίωσης καιρικών συνθηκών.

Στο πλοίο επιβαίνουν προς αποβίβαση 80 επιβάτες, 18 Ι.Χ., 8 Φ/Γ και 1 Δ/Κ ενώ στο λιμένα της Κύθνου αναμένουν προς επιβίβαση 5 επιβάτες.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos