×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής για την Παγκόσμια Ημέρα του Πρόσφυγα

20 Ιουνίου 2014 14:59

Σήμερα, παγκόσμια ημέρα του πρόσφυγα, η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής εκφράζει την ανησυχία της για την βαθιά ανθρωπιστική κρίση που έχει οδηγήσει περί των 46 εκατομμυρίων ανθρώπων στον εκτοπισμό και στον ξεριζωμό από τις πατρίδες τους.

Απέναντι στην ανθρωπιστική κρίση υποχρέωσή μας είναι η μέριμνα για όσους δεν είχαν την τύχη να είναι αυτεξούσιοι, ελεύθεροι και ικανοί να ορίσουν την ζωή τους στη βάση της αξιοπρέπειας και της αυτάρκειας.

Η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής φροντίζει για την υπαγωγή όσων αποζητούν καταφύγιο μακριά από τις διώξεις που υφίστανται στην πατρίδα τους και τις ένοπλες συρράξεις, σε κατάλληλες διαδικασίες (ταυτοποίησης, ιατρικού ελέγχου, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, ενημέρωσης περί των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών τους)ώστε να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις παροχής διεθνούς προστασίας που αυτοί οι άνθρωποι δικαιούνται.

Σήμερα, 20 Ιουνίου του 2014 το βλέμμα και το ενδιαφέρον μας είναι στραμμένο στους πρόσφυγες, ο πόνος των οποίων μας αγγίζει βαθιά και δεν ποσοτικοποιείται ούτε καταγράφεται με στατιστικά δεδομένα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos