×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Εξιχνιάστηκε υπόθεση εκβίασης σε βάρος επιχειρηματιών στη Μήλο

01 Ιουλίου 2014 13:24

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε ποινική δικογραφία και συνελήφθησαν δυο (2) ημεδαποί ηλικίας 46 και 40 ετών

Εξιχνιάστηκε προχθές (29.6.2014) στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου υπόθεση εκβίασης σε βάρος τριών επιχειρηματιών στο νησί της Μήλου.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν δυο (2) ημεδαποί ηλικίας 46 και 40 ετών και σχηματίστηκε σε βάρος τους ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εκβίασης, οπλοκατοχής, απειλής, αντίστασης, εξύβρισης και απόκρυψης στοιχείων.

Ο 46χρονος κατηγορούμενος συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία κατά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού.

Ειδικότερα, ύστερα από ολοκληρωμένη αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 46χρονος δράστης προσέγγισε την τελευταία εβδομάδα τρεις ιδιοκτήτες επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος οι οποίοι επρόκειτο να λάβουν μέρος σε δημοπρασία εκμετάλλευσης χώρων αιγιαλού-παραλίας στη Μήλο και τους ζήτησε εκβιαστικά στο συνολικό χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ προκειμένου να μην συμμετάσχει ο ίδιος στην ίδια δημοπρασία, να μην υποβάλει σε βάρος τους καταγγελίες για υγειονομικές παραβάσεις και να τους προστατεύσει από τυχόν άλλους εκβιαστές.

Επιπλέον, στις 26 και 27.06.2014 ο 40χρονος συνεργός του κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές ότι σε παραλία του νησιού λειτουργεί επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής, με συνέπεια να βεβαιωθεί παράβαση στον ιδιοκτήτη της, ενισχύοντας με αυτόν τον εκβιαστικό τους σκοπό.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία τέθηκαν σε διακριτική επιτήρηση οι επαφές-συναντήσεις του 46χρονου με τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που εκβίαζε και αφού προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό του παραδόθηκε σε ελεγχόμενο ραντεβού.

Ακολούθως, μετά το παραπάνω ραντεβού, στις 29.06.2014 το απόγευμα ακινητοποιήθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με το οποίο μετακινούνταν ο 46χρονος και ύστερα από σθεναρή αντίσταση συνελήφθη.

Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε ένα ξύλινο γκλοπ μήκους 38 εκατοστών, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα που διέμενε βρέθηκε όλο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ, καθώς και έγγραφα οικονομικής φύσεως μεταξύ των οποίων τραπεζικές επιταγές συνολικού ύψους πάνω από 21.900 ευρώ.

Τα παραπάνω ανευρεθέντα μαζί με ένα κινητό τηλέφωνο που κατείχε ο 46χρονος και το αυτοκίνητο που οδηγούσε κατασχέθηκαν.

Κατά την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας και την συνδυαστική αξιοποίηση στοιχείων στις 30.6.2014 το πρωί εντοπίστηκε ο 40χρονος στη δημοπρασία για τους χώρους αιγιαλού και προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Μήλου, όπου συνελήφθη και βρέθηκε στην κατοχή του το κινητό τηλέφωνο με το οποίο ειχε προβεί στις εκβιαστικές καταγγελίες.

Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες διενεργήθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Μήλου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos