Sun: Τα ελληνικά και ισπανικά νησιά δεν θα μπουν στη βρετανική «πράσινη» λίστα

03 Μαϊος 2021 17:06

Τα ελληνικά και τα ισπανικά νησιά αναμένεται να μείνουν εκτός της «πράσινης» ταξιδιωτικής λίστας της Βρετανίας παρά το γεγονός ότι έχουν μικρότερο αριθμό κρουσμάτων από ότι οι άλλες περιοχές τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sun.

 

Η κατηγοριοποίηση των χωρών στο νέο κατάλογο που θα δημοσιοποιήσει η Βρετανία βασίζεται σε τέσσερα κριτήρια.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται το ποσοστό του πληθυσμού της κάθε χώρας που έχει εμβολιαστεί, το ποσοστό μολύνσεων, τυχόν μεταλλάξεις του κορωνοϊού και την ικανότητα ιχνηλάτησης κάθε χώρας.

Οσοι έχουν γνώση του θέματος προειδοποιούν ότι μόνο μία «χούφτα» χωρών θα μπουν στην πράσινη ζώνη, για την οποία δεν θα απαιτείται καραντίνα, σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή της λίστας που θα ανακοινωθεί αυτή την εβδομάδα.

«Το Γιβραλτάρ, η Μάλτα, το Ισραήλ και η Ισλανδία είναι υποψήφιες για την προνομιακή ζώνη, αλλά οι αγαπημένοι προορισμοί στη Γαλλία, την Ισπανία, την Ελλάδα και την Ιταλία απέχουν ακόμη κάποιες εβδομάδες για να εγκριθούν και αναμένεται να τεθούν στην πορτοκαλί ζώνη», σύμφωνα με τη Sun.

Αυτή η κατάταξη θα αφορά όλα τα νησιά τους, περιλαμβανομένων των Βαλεαρίδων Νήσων – στις οποίες το ποσοστό των κρουσμάτων Covid είναι χαμηλότερο από το ένα τέταρτο της Ισπανίας – και τις Κανάριες Νήσους, όπου έχουν εμβολιαστεί σχεδόν το ένα τρίτο των ενηλίκων.

Η Πορτογαλία είναι ο μοναδικός μεγάλος τουριστικός προορισμός που θα μπορούσε να μπει στην πράσινη λίστα.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ελλάδα έσπευσε για να έχει εμβολιάσει τους κατοίκους των 85 νησιών της έως τον Μάιο, ώστε να διασφαλίσει ότι οι Βρετανοί τουρίστες θα μπορούσαν να ταξιδέψουν μόλις αρθεί η απαγόρευση για τα μη απαραίτητα ταξίδια.

Νησιά, όπως η Μήλος και η Κύθνος, έχουν εμβολιάσει πάνω από τους μισούς ενήλικες κατοίκους, ποσοστό υπερτριπλάσιο σε σχέση με την ηπειρωτική χώρα, σημειώνει η Sun.

Στο ρεπορτάζ φιλοξενείται δήλωση του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, ότι η Κρήτη είναι ασφαλής προορισμός με πάνω από το ένα τέταρτο του πληθυσμού της να έχει ήδη εμβολιασθεί.

«Η περιφέρεια της Κρήτης είναι ασφαλής προορισμός, που τηρεί όλα τα απαιτούμενα πρωτόκολλα για να διασφαλίσει την ασφαλή διαμονή των Βρετανών τουριστών στο νησί μας» δήλωσε ο περιφερειάρχης στην Telegraph.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos