Ποιος θα ανελκύσει το ναυάγιο του Sea Diamond;

24 Ιουλίου 2014 09:45

Πέρασαν 7 χρόνια και τέσσερις μήνες από το ναυάγιο του Sea Diamond, και τελικά η Ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσισε σε δεύτερο βαθμό:

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ SEA DIAMOND, ΟΥΤΕ ΗΤΑΝ ΣΤΡΑΒΟΣ Ο ΓΥΑΛΟΣ. Άλλωστε και η πλοιοκτήτρια δήλωσε ότι σέβεται απόλυτα την απόφαση του Εφετείου Πειραιά, χωρίς μέχρι σήμερα να κάνει λόγο για προσφυγή στον Άρειο Πάγο.

Έστω και αν οι ποινές μειώθηκαν, έστω και αν οι ένοχοι λιγόστεψαν, η ουσία είναι πάλι η ίδια: Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ SEA DIAMOND ΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΙΑΡΧΟ, ΤΟΝ ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΡΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Είτε το ναυάγιο προκλήθηκε από πρόθεση, είτε από αμέλεια, η πραγματικότητα είναι πάλι η ίδια: ΤΟ ΤΟΞΙΚΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ SEA DIAMOND ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΝΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ.

Και το ερώτημα είναι πλέον ένα και μοναδικό: ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΛΚΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΝΤΕΡΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΣΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΤΟΞΙΚΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΣ; Στη γειτονική μας Ιταλία, έγινε η ανέλκυση του έξι φορές μεγαλύτερου Costa Concordia και αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η μεταφορά του στη Γένοβα για τη διάλυση και την ανακύκλωσή του. Όλη η επιχείρηση ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο ευρώ και από τη μέρα του ναυαγίου πέρασαν μόλις δυόμισι χρόνια. Οι αρμόδιες αρχές υποχρέωσαν την πλοιοκτήτρια και την ασφαλιστική της εταιρεία να πληρώσουν όσα απαιτούνται για την επαναφορά του φυσικού περιβάλλοντος στην προ του ναυαγίου κατάστασή του, χωρίς να σκεφτούν πόσο αυτές μπορεί να ζημιωθούν. Εμείς εδώ στην Ελλάδα, εφτά χρόνια μετά, ακόμη προσπαθούμε να αποδείξουμε το αυτονόητο και παρά το ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει αποφασίσει ήδη τρείς φορές εις βάρος της πλοιοκτήτριας, κανένας εκ των αρμοδίων αρχών δεν συζητά για την ανέλκυση του Sea Diamond!

Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριε Υπουργέ Ναυτιλίας και Αιγαίου, κύριε Υπουργέ Περιβάλλοντος, κυρία Υπουργέ Τουρισμού, η Σαντορίνη που για το 2014 ψηφίστηκε ως πρώτος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως χρειάζεται την προστασία σας και την προσοχή σας. Δεν αρκεί να την τοποθετείτε στη βιτρίνα του Ελληνικού Τουρισμού, δεν αρκεί να ποζάρει πρώτη σε κάθε αφίσα για την τουριστική καμπάνια της χώρας μας στο εξωτερικό, δεν αρκεί μόνο η διαφήμιση της όμορφης Καλντέρας της. Απαιτείται και η προστασία της μέσω της τήρησης του Ελληνικού Συντάγματος, μέσω της εφαρμογής των Νόμων που εσείς ψηφίσατε και μέσω της εφαρμογής των αποφάσεων της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

ΑΝΕΛΚΥΣΤΕ ΤΟ SEA DIAMOND ΠΡΙΝ ΝΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ! ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.

Μετά τιμής

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών

για την Ανέλκυση του Κ/Ζ Sea Diamond

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos